Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye tepki: NATO Türkiye için gerekli

MHP lideri Bahçeli'nin "NATO'yla var olmadık, gerekirse ayrılırız" sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Kılıçdaroğlu, "NATO Türkiye için gereklidir. İktidar Türkiye'deki ABD üslerini kapasın." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye tepki: NATO Türkiye için gerekli
26 Mayıs 2022 23:08:58

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin NATO ile ilgili sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine tamam demek, terörizme evet demektir ve Türkiye'nin bu iki ülkenin NATO'ya dahil olması konusunda derhal Ankara kuralları devreye girmelidir. Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır. NATO'yla var olmadık. Yerine bir Türk-İslam güvenlik birliği de kurulabilir. Kim nereye genişliyorsa genişlesin" demişti. Bahçeli'nin sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamasında "Gelin ABD üslerini kapatalım" dedi.

"NATO TÜRKİYE İÇİN GEREKLİDİR"

Kılıçdaroğlu, "Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz. Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz