Koalisyonun İlk İcraati İslam'a Karşı Oldu! Başörtüsü Yasağı Geliyor!

Avusturya’da merkez sağ Halk Partisi ile Yeşiller arasında koalisyon kuruldu. Koalisyonun ilk vaatleri arasında ise başörtüsü yasağı yer alıyor.

Koalisyonun İlk İcraati İslam'a Karşı Oldu! Başörtüsü Yasağı Geliyor!
06 Oca 2020 13:02:49

Avusturya’da seçimlerden yaklaşık 3 ay sonra merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ile Yeşiller arasında ‘turkuvaz-yeşil’ koalisyonu kuruldu. ÖVP lideri Sebastian Kurz ile Yeşiller lideri Werner Kogler, koalisyon programı ile ilgili yaptıkları açıklamada hedeflerinin Avusturya’nın dünyada daha güçlü bir konuma gelmesi olduğunu dile getirdiler.

 

14 Yaş Altı Çocuklara Başörtüsü Yasağı 

 

Sebastian Kurz, iki partinin de seçimlerden önce belirttiği vaatleri programa yansıttığını belirtti. Kurz koalisyon programından bazı maddelere ise özellikle vurgu yaptı. Bu maddeler arasında 14 yaş altı çocuklara başörtüsü yasağı ve mültecilere güvenlik hapsi gibi özellikle Müslümanları ilgilendiren konular yer alıyor. Sebastian Kurz yaptığı açıklamada ayrıca yeni programa göre aşırı dinci hareketle karşı yasaların sertleşeceğini ve düzensiz göçe karşı sınırların daha fazla koruma altına alınacağını dile getirdi.

 

Kurz’un vurgu yaptığı diğer maddeler ise Bakım sigortası ve vergi indirimi ile alakalı oldu. Buna göre Koalisyon ortakları yaşlılara bakımda yeni reforma gidecek. Bakım sigortası getirilecek ve aile içi bakım teşvik edilecek. Vergiyle alakalı ise koalisyonun hedefi vergi oranını yüzde 40’a kadar düşürmek. İklimi koruma amaçlı CO2 vergisi gelecek iki yıl içinde planlanmıyor. İki yıl sonra CO2 ücretlendirmesi planlanacak.



0 Yorum

Yorum Yaz