Koca 'açacağız', Erdoğan 'değerlendireceğiz' dedi

Bakan Koca, okulların açılmasıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını söylerken Erdoğan "Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa. Biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz" dedi.

Koca 'açacağız', Erdoğan 'değerlendireceğiz' dedi
12 Ağu 2021 14:49:47

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bilim Kurulu kuralları belirledi, hazırlıklarını tamamladı. Okullar açılacak" açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin 16 Ağustos Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında değerlendirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı dün (11 Ağustos) akşam katıldığı televizyon programında, şöyle dedi:  ''Milli Eğitim Bakanımız değişti. Müjdeyi yeni Milli Eğitim Bakanımızdan inşallah Kabine toplantısında müzakere edeceğiz. Kendisi bize sunumunu yapacak.

Aşılarla ilgili çalışmalar bu konular arasında yer alıyor. Temennimiz odur ki yüz yüze eğitime geçebilmek. Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa. Biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz." 

Tatiller çıkınca 55 gün kapalı
Türkiye, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında Meksika'dan sonra okulların en uzun kapalı kaldığı ikinci ülke oldu. Türkiye'yi Polonya, Kolombiya ve İrlanda takip ediyor. 

OECD ülkeleri arasında okulları en çok açık  tutan ilk beş ülke ise; ABD, Avustralya, İsvaç İzlanda ve Japonya. 

UNESCO verilerine göre; 2020-2021 eğitim öğretim yılında 21 Eylül-31 Mayıs tarihleri arasında, hafta sonu ve tatil günlerini çıkarınca okullar 55 gün kapalı kaldı. 

Etiketler:   okul


0 Yorum

Yorum Yaz