Konferans İptaline Binlerden Tepki

Bugün Ankara’da binlerce kişinin katıldığı mitingde Furkan Vakfı’nın kutlu doğum konferansını son anda iptal eden CHP’li Yenimahalle Belediyesine ve CHP Genel Merkezine tepki yağdı.

Konferans İptaline Binlerden Tepki
11 Nis 2016 12:48:11

Ankara Furkan Derneği’nin 10 Nisan 2016 Pazar günü CHP’li Yenimahalle Belediyesine ait, Nazım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlemek istediği ve gerekli tüm izinleri aldığı konferans, Yenimahalle Belediyesi’nin konferansa üç gün kala özellikle aşırı sol görüşlü bazı karanlık güçlerin telkin ve tehditlerine boyun eğmesi sonucu iptal edildi.

Bu haksız iptal üzerine Öncü Nesil Hareketinin mensupları bugün, Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde bu iptali protesto eden bir miting düzenledi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi iptal kararı üzerine Cuma ve Cumartesi günleri yaptığı iki açıklamada da; bu haksız kararı tanımadığını belirterek her şeye rağmen oraya gideceğini ve bu harekete gönül vermiş olan herkesin bu eyleme katılması gerektiğini vurgulamıştı.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen miting de; “Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz, Müslüman Uyan Demokrasi Yalan, Adımız Furkan Batıla Düşman, Öncü Neslin Hedefi, İslam Medeniyeti, İslamî Hareket Engellenemez gibi onlarca slogan atılarak bu haksız karara tepki gösterildi.

Belediye yetkililerinin kamuoyu baskısını öne sürerek kapattığı salon önünde binlerce insan toplanarak kapının açılmasını istediği halde salon, konferans için açılmadı.

Bunun üzerine açık alanda başlayan programda Kur’an tilaveti ve Grup Furkan’ın coşkulu ilahileri yer aldı. Programda Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından son anda iptal edilen bu konferansa katılmak için gelen kimselerle röportajlar yapıldı.

Alanda açılan dev bayrakla “Lâ İlâhe İllallah ve Allah’ın Dünyasında Allah’ın Dediği Olmalı” mesajı verildi.

Miting esnasında Furkan Vakfı tarafından başlatılan #İslamiHareketEngellenemez tagı 100.000’i aşkın tweet ile Türkiye gündeminde uzun süre yerini korudu.

Ankara Furkan Derneği Başkanı Bülent Taş yaptığı basın açıklamasında, kendilerini açık alanda eylem yapmaya mecbur bırakan Yenimahalle Belediyesini ve bu engellemeye sessiz kalan CHP Genel Merkezi’ni şiddetle kınadığını vurgulayarak; “Yüce Allah kendi yolunda yapılan tüm hayırlı çalışmaları da, bu hayırlı çalışmalara engel olmaya çalışan İslam düşmanlarının yaptıklarını da en iyi şekilde bilmekte ve görmektedir” ifadelerini kullandı.

Bülent Taş konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezine Kutlu Doğum programımızı yapmak üzere müracaat etmiş ve istenilen gerekli tüm evrakları hazırlayıp teslim etmiştik. Bunun üzerine bahsi geçen merkezde bu programımızı yapmamıza izin verilmiş ve gerekli protokol imzalanmıştı. Fakat programımıza birkaç gün kala özellikle Cumhuriyet Gazetesi önderliğinde tüm sol medya Muhterem Hocamız ve Furkan Hareketi hakkında iftira ve hakaret kampanyası başlatmıştır. Bu odaklar Yenimahalle Belediyesi’ni de tehdit ederek ve kışkırtarak bu programın engellenmesi adına her türlü şer yola başvurmuştur. Yapılan anlaşmaya ve verilen söze rağmen Yenimahalle Belediyesi de kendilerine yapılan baskı karşısında sözünde durmamış, anlaşmayı bozarak programımızı iptal ettiğini açıklamıştır.”

Alana halkımızın coşkulu tezahüratları eşliğinde teşrif eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, Basın açıklamasının ardından yaptığı konuşmasında bütün peygamberlerin ‘Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı’ dediğine ve bundan dolayı zulme maruz kaldıklarına dikkat çekerek; “bizler de Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalıdır diyoruz. İşte asıl mesele bu” dedi.

Son zamanlarda her yönden iftira ve engellemelere maruz kaldıklarını açıklayan Hocaefendi: “Bizler konferanslarımızı düğün salonunda yapsak bile salon sahiplerini arayıp tehdit ediyorlar. Salon sahipleri bizi arayıp yalvarıyor ve “isterseniz beni mahkemeye verin ama bunlarla bizi karşı karşıya getirmeyin” diyorlar. Bu zulümleri bizi davamızdan, mücadelemizden döndürmek için yapıyorlar. Biz bu yola girdiğimizde yanımızda kimse yoktu. Ben tek başıma girdim bu davaya. O zamanlar bile davamdan dönmedim, şimdi binlerce dava kardeşim var, şimdi mi döneceğim?” dedi.

“Bize yapılan bu zulümlerin daha kötüleri peygamberlere yapıldı” diyerek konuşmasına devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şu anda buradaki kalabalığı gören İslam düşmanları bu engellemeyi yaptıklarına pişman oldular mı olmadılar mı? Onlar bu manzaranın olacağını bilselerdi bu engellemeyi yapmazlardı. Bundan sonra eğer böyle bir engelleme olursa bizler de yine aynı şeyi yapacağız. Söyler misiniz biz şu anda mağlup mu olduk galip mi?

Onlar bizi değil CHP’yi mağlup ettiler. CHP yetkilileri ile görüşüldü ama hiçbir şey yapmadılar. Karanlık güçlerin baskısına biz değil CHP boyun eğmiş oldu. Eğer bu konferansı engellemeselerdi konferansa bu kadar insan katılmazdı.

CHP 3-5 telefona teslim oluyor ve sözünü yiyorsa memleketi idare etmeye nasıl talip olabilir? Yarın birgün devleti idare etseler Amerika’dan da Avrupa’dan da telefonlar gelecek o zaman ne yapacaklar?”

Konuşmalarının sonunda gösterdikleri hoşgörüden dolayı Emniyet yetkililerine de teşekkür eden Hocaefendi: “Biz polisimizin de askerimizin de düşmanı değiliz. Bizi teröristlerle beraber göstermeye çalışanlar bilsin ki; biz hiçbir programımızda bir şeye zarar vermedik, bir tek cam bile kırmadık, bir molotof atmadık” dedi ve alana gelen herkese "Burayı terk ederken bir tek ota bile zarar vermeyin" diye uyararak konuşmasını bitirdi.

Binlerce kişiden oluşan kalabalık konuşması esnasında Hocaefendi’ye alkışlar, tekbirler ve sloganlarla destek verdi.

Yenimahalle Belediyesi’nin salonu iptalini protesto etmek için toplanan coşkulu kalabalık, Hocaefendi’nin konuşmalarını bitirmesiyle Sami Efendi Camii’nde öğle namazlarını eda etmek üzere alandan ayrıldı. 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Aysun Yılmaz 04 Kas 2016 10:06:00

    İşte bu manzara Rabbimizin bize yar ve yardımcı olduğuna delildir! Bu hareket engellenemeyecek! Allah C.C. Bu hareketin bitmesine izin vermeyecek çünkü bizler Allah'ın kutlu davasını savunmaktayız ve son nefesimize kadar bu yolda, liderimizin ardısıra yürümeye devam edeceğiz İNŞALLAH!

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Kudret Durmaz 04 Kas 2016 09:04:00

    Bu gün kutlu mücadeleye katılan bizler için izzet, onur ve şeref günüdür. Onlar için ise zillet, alçaklık günüdür.


Yorum Yaz