Koray Sarısaçlı'nın sağ kolu İbrahim Bandır'dan Skandal Açıklamalar

Koray Sarısaçlı sağ kolu İbrahim Bandır, Sarısaçlı'nın birçok kişi ve kurumu dolandırdırarak naylon fatura, faizcilik işleri çevirdiğine şahit olduğunu aktardı.

Koray Sarısaçlı'nın sağ kolu İbrahim Bandır'dan Skandal Açıklamalar
02 Ara 2021 23:16:08

Koray Sarısaçlı'nın sağ kolu İbrahim (Abdullah) Bandır, birçok kişi ve kurumu dolandırdığına şahit olduğu Sarısaçlı'nın usulsüzlüklerini Furkan Haber'e anlattı. Yanında çalışırken muhasebe, güvenlik gibi işlere baktığını söyleyen Bandır, uzun süre kendisinin de sigortasız çalıştırıldığını belirtti.

Bazı mal varlıklarını kendisinin üzerine yaptırıldığını söyleyen Bandır, başkalarının adına şirket kurup naylon fatura, faizcilik gibi işlemler çevirdiğini söyledi.

Sarısaçlı'nın icralık olduğu için bütün mal varlıklarının başkalarının üzerinde olduğunu aktaran Bandır, bu şekilde mal kaçırdığını ifade etti.

Kendisinin adına İzmir'de laboratuvar kurduğunu söyleyen Bandır; "Bu şirketin üzerimden alınmasını istedim, 1 ay sonra benden aldı ancak o aşama içerisinde 450-500 milyonluk vergi borcum çıktı. Bu durumu Feray Sarısaçlı'ya söylediğimde beni geçiştirdi. Şu an hala maliyeye 600 milyon borcum duruyor.

Feray Sarısaçlı, Koray'ın bütün muhasebe işlerine bakıyordu, acil senet ya da çek ödemelerinde Koray, Feray'a; "Acil 20 bin bul, bunu ödememiz gerekiyor" derdi, Feray'da beni, faizle para almam için kartçıya gönderirdi. Ben, Feray'a bu şekilde zarar ettikleri söylediğimde; 'Öyle düşünme, bu senet ödendiğinde farklı yerlerden daha yüksek meblağlar alacağız' diyordu." ifadelerini aktardı.

Kendisinin askerlik sorunu olduğunu söyleyen Bandır; "Askerlik sorgulaması için ofisimize gelen polislerden masanın altına girerek saklanırdı. Karşı dairemizi satın aldı, dolabının içinden oraya bir gizli bir geçit yaptırdı, yeri gelir borçlularından kaçardı, yeri gelir kadın kız mevzuları için kullanırdı.

Ben laboratuvarda gece bekçiliği de yapıyordum, bir hırsızlık olayını kontrol için kamera kayıtlarını incelediğimde, öğle molasında kızlardan birinin gizlice onun dairesine gittiğini gördüm. Koray Sarısaçlı da aradan geçiş yaparak o kadınla buluşuyordu." açıklamalarında bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz