Kötü Hava Şartlarına Rağmen Özgürlük Yürüyüşleri Devam Ediyor!

Furkan Gönüllüleri tarafından 15 Eylül 2018’de Adana Atatürk Parkında başlatılan ve 78. Gününü geride bırakan özgürlük yürüyüşleri bugün kötü hava şartlarına rağmen Adana’da eş zamanlı olarak 3 farklı yerde gerçekleşti.

Kötü Hava Şartlarına Rağmen Özgürlük Yürüyüşleri Devam Ediyor!
30 Kas 2018 21:08:30

78. gününü geride bırakan özgürlük yürüyüşleri yurt genelinde birçok il ve ilçede yurtdışında ise Avrupa’da ara ara yapılmaya devam ediyor.
Yankıları tüm dünyaya ulaşan yürüyüşler bugün Adana’da kötü havaya rağmen 3 farklı bölgede, Ankara, Kırıkhan ve Almanya-Dormunt’un farklı mahallelerinde de yapıldı..

Özgürlük Yürüyüşü Neden Yapılıyor

Furkan gönüllülerinin, 8 Kasım’da yapılan terör mahkemesinden tahliye edilen ancak 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla haksız tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluğuna karşı tepki göstermek ve toplumda zulme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Adana Atatürk caddesinde başlattıkları ve bugün 78. gününü geride bıraktıkları özgürlük yürüyüşleri Ankara, İstanbul, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kocaeli, Mardin, Niğde, Mersin Gaziantep, Bolu, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ceyhan, Dörtyol Hatay, Konya, Almanya ve Danimarka’da da yapıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğuna son verilmesi ve zulme karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla sessizce gerçekleştirilen yürüyüşlerin zulüm bitene kadar devam edeceği biliniyor.

Bugün Türkiye'de ve yurt dışında yapılan özgürlük yürüyüşlerinden bazı görüntüler;

ADANA/Atatürk Caddesi

ADANA/Barajyolu

ADANA/Turgut Özal

ALMANYA/Dortmund

HATAY/Kırıkhan



0 Yorum

Yorum Yaz