Kozan Emniyeti'nin Hukuksuz Müdahaleleri'ne Maruz Kalan Avukat Yaşadıklarını Anlattı

Kozan'da basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen Furkan Gönüllüleri'ne yapılan sert müdahale esnasında olay yerinde bulunan Avukat Bilal İpek, sosyal medya hesabından yapılan hukuksuzlukları anlattı.

Kozan Emniyeti'nin Hukuksuz Müdahaleleri'ne Maruz Kalan Avukat Yaşadıklarını Anlattı
09 Eyl 2020 16:49:56

"Kozan Emniyeti'nin Yaptığı Hukuksuzluk Saymakla Bitmez!"

Adana Kozan'da basın açıklaması yapıldığı esnada polisin orantısız gücüyle karşılaşan Furkan Vakfı Gönüllüleri'nin Avukatı Bilal İpek, yapılanların ne hukuka ne de vicdana sığdığını belirterek gelişmeleri aktardı.

Olay yerine müdahale için gittiğini ve polisler tarafından usülsüzce uzaklaştırıldığını kaydeden İpek:

"Olay sonrası gözaltına alınanları görmek amacıyla emniyete gidicekken polisler arabamda arama yapmak istedi. Savcı talimatı olmadan aracıma bakamayacaklarını söyledim ve yapılan hukuksuzluğu telefonumla kaydetmek istedim. Bu dafa işi, aracımı çekme derecesine getirdiler" ifadelerini kullandı.

"Hukuksuzca Bekletildim"

Zoraki de olsa emniyete ulaştığını belirten İpek, burada da kendisine haksız müdahalelerin sürdüğünü dile getirdi. Video çektiği için kendisiyle ilgili işlem yapılacağı tehdidine maruz kalan Avukat:

"Kimliğim alındı, savcılık kararı için hukuksuzca bekletiliyorum. Bu muameleleri önce Allah'a, sonra vicdanı olan tüm insanlara bildirmek istiyorum" sözlerini kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz