Kurdaş: Amerikan askerine dua eden Erdoğan'la şimdiki Erdoğan aynı...

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te Bilali Yıldırım'ın 'Buyurun Başlıyoruz' programında ülke dünya gündemine dair değerlendirmeler yaptı.

Kurdaş: Amerikan askerine dua eden Erdoğan'la şimdiki Erdoğan aynı...
12 Nis 2022 21:26:12

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te Bilali Yıldırım'ın 'Buyurun Başlıyoruz' programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'deki ekonomik zorluklara değinen Kurdaş, AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Eğer güçlü bir lideriniz varsa, jeopolitik konumunuz güçlüyse, bir de hamd ederseniz zorluğun üstesinden gelirsiniz" sözlerine tepki gösterdi.

Kurdaş, tepkisini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede yirmi yıldır güçlü bir lider yok muydu, Türkiye geçmişte jeopolitik olarak önemli bir konumda değil miydi, bu millet hamd etmiyor mu? Maliye Bakanı'nın bunu özgüven olarak takdim etmesi çok garip. Sayın Erdoğan bu ülkeyi iki veya üç yıldır yönetmiyor, yirmi yıldır tek başına yönetiyor. Tek başına bu ülkenin ekonomisini yönetiyor. Düşünün on yaşındaki çocuk bugün otuz yaşında ya da 2002'de doğmuş bir çocuk bugün yirmi yaşında ve başka bir lider görmemiş. Doğal olarak Erdoğan zaten güçlüydü. Ve güçlü olan Erdoğan'ın ekonomisi ülkeyi bu hale getirdi... Eğer bu ülke jeopolitik bakımdan güçlü bir noktadaysa ona göre dış politika, ona göre üretim politikası, ona göre ekonomisini ve sosyal hayatını güçlendirici yapıyor olması gerekir. Bunlar eğer avantaj ise o zaman 'nerede bu atılması gereken politikalar?' diye sorarlar adama. Bu avantajlar softaya, sokaklara yansımıyorsa sayın Nebati'nin sözleri hezeyan cümleleridir."

PAKİSTAN'DA AMERİKAN DARBESİ

İktidardan düşen Pakistan Başbakanı İmran Khan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin eliyle indirildiğini kaydeden Kurdaş, şu ifadeleri kullandı:

"İmran Khan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pakistan'ı kendi menfaatleri konusunda kullanmak istediğini ve bunu da küçümseyerek yaptığını söylüyordu... İmran Khan, son dönemde Çin ile yakın ilişkiler kurdu. Nihayetin Pakistan 220 milyon nüfusuyla nükleer gücü olan bir devlettir. Bu bakımdan da Pakistan'ı kendi başına bırakmak istemediler. Bir de Taliban konusunda da Amerikan kamuoyu ve Pakistan'daki Amerikancı uzantılar İmran Khan'ı sürekli radikal olarak suçluyordu çünkü Amerika'nın dediklerinin tersini yapıyordu. Afganistan meselesinde İmran Khan diyordu ki 'Afganistan'daki çaba boşuna,' diyordu. Afganistan'daki Amerikan müdahalesinin başarısız olacağını biliyordu. Sonuç olarak fiyaskoyla bitti. Aslında Amerika'yı çıldırtan şeylerden birisi de İmran Khan'ın haklı çıkmasıydı. Ve Amerika'nın dediklerini yapmadığı için radikal olarak görüyorlardı İmran Khan'ı sonuçta iktidardan indirdiler."

"DEVLETSEN NEREDESİN..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın altı muhalefet partisinin bir araya gelmesini kastederek  '6'lı masada PKK' sözlerini sert dile eleştiren Kurdaş, şu şekilde konuştu:

"Fuat Oktay sen nereden çıktın? Hangi partinin grup başkanvekilisin veya genel başkanısın? Cumhurbaşkanı yardımcısısın. Sen devletin cumhurbaşkanı yardımcısıysan bu masada 'PKK var' nasıl dersin? O zaman adama 'niye oraya oturtuyorsun, müsaade ediyorsun? derler. Bu açıklamayı birçok yönde ele almak lazım ve bu hazin bir açıklama. Bir devlet erkanının kurabileceği cümleler değildir."

ERDOĞAN'IN İSRAİL SEVGİSİ...

AKP iktidarının İsrail ile normalleşmesi sonrasında Türkiye'nin Hamas'ı kınayan açıklama yapmasına tepki gösteren Kurdaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim ülkem İsrail için endişe ediyor. İsrail Türkiye'den resmen özür dilememiş bir ülkedir. Ama bizim büyükelçiliğimiz resmen taziyelerini, üzüntülerini ve endişelerini dile getiriyor. Irak işgali sırasında sayın Erdoğan Amerika'da bir gazetedeki yazısında 'Amerikan askerilerinin sağ salim evlerine dönmesi için dua ediyoruz' demişti. O yazıyla bu açıklama aynıdır. Ben sayın Erdoğan'da bir değişiklik görmüyorum. Peki altı çocuk annesi bir Filistinli Siyonist İsrail tarafından şehit edilince benim büyükelçim nerede, benim cumhurbaşkanım nerede, Filistin sevdalıları nerede? Eğer Türkiye Cumhuriyeti Tel-Aviv Büyükelçiliği Filistin coğrafyasında yaşanan katliamlar için her gün bir taziye yayınlayacak olsa günden üç-beş tane bu mesajı atmak zorunda kalırdı. Samimiyetinize binaen söylemiyorum, Filistin davasını istismar ettiğiniz için söylüyorum. İstismarınıza güvenin, samimi olmasanız da bir taziyede bulunun. Filistinliler için bir şey söyleyin, altı çocuk annesi şehit ediliyor bu iktidardan bir tek ses çıkmıyor."



0 Yorum

Yorum Yaz