Kurtulmuş: KHK'lılar İçin Gözyaşı Dökmek Yanlış

AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş: KHK'lılar için "bunlara gözyaşı dökmenin ağıt yakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Kurtulmuş: KHK'lılar İçin Gözyaşı Dökmek Yanlış
06 Oca 2020 15:48:32

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, KHK’lılar için “bunlara gözyaşı dökmenin ağıt yakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

Önceki gün (4 Ocak 2020) Eşit Ağırlık Özel programına katılan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

‘KHK MAĞDURİYETLERİ’: GÖZYAŞI DÖKMEK YANLIŞ

“KHK adına konuşanlara da bu millet adına şu ricada bulunuyorum. Yani sanki hiç 15 Temmuz olmamış gibi, (sunucu Erdoğan Aktaş’a dönerek ve silah işareti yaparak) siz yaşadınız televizyon kanalında burnunuzun dibinde o darbeci askerlerle karşılaştınız. Sizi ordan kurtaran o milletin bağrışlarını, ‘Ya Allah, bismillah, Allah-ü Ekber” sadalarını dinlediniz. (Erdoğan Aktaş: Biz de direndik.) Siz de direndiniz. Medyanın büyük kısmı direndi. Bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Hiç bunlar olmamış gibi… Eğer darbe olsaydı KHK diye şikayet edenlerin büyük çoğunluğu darbeci hükümetin önemli yerlerine gelmeyecek insanlarmış gibi… Bunlara gözyaşı dökmenin, bunlara ağıtlar yakmanın yanlış olduğunu kanaatindeyim.

“HEP BÜYÜK SUÇ İŞLEYENLERİ Mİ…”

Ama kusura bakmayın, örgüt üyesi adam öldürmemiş. Biz hep büyük suç işleyen, örgütsel suç işleyen.. ya da bomba atmamış, bu adamları şey yapacaksak… o zaman bu devasa terör örgütünü nereye koyacağız. Bütün suçu o zaman getirip o gün uçakları kaldıran, uçakları kaldırma talimatı veren, sizin televizyon kanalınızı basan gibi fiilen o olaya… o da kaç kişidir. Kaç yüz kişidir. O zaman terör örgütünü tamamen minimal bir terör çetesi haline getirmiş olursunuz ki terör örgütünün arkasındaki ana güçle mücadele etmek mümkün olmaz. Dolayısıyla KHK’yı doğru bir zeminde tartışmak lazım.”

AF YASASI VE CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ

Cezaevleri çok doldu bunları boşaltalım diye bir şey söz konusu değil. Ceza indirimi meselesi af olarak anlaşılmamalı. Toplumsal beklentileri göz ardı edemeyiz.

KANAL İSTANBUL PROJESİ TARTIŞMASI

– MHP Lideri de Kanal İstanbul’a karşıydı. Şimdi destek veren açıklama yaptı. Sizin de geçmişte karşı çıkan açıklamalarınız oldu. Ne değişti? Araştırmalar mı sizi buraya getirdi?

Numan Kurtulmuş: Şimdi burada o günün şartları ile bugünün şartları arasında farklılıklar çok açık, ayan beyan ortadadır. Bu artık yapılan çalışmalar sonucunda artık bir parti çalışması olmasının ötesinde devletin bir projesi haline gelmiştir. Türkiye’nin büyük projelerinden biri haline gelmiştir. Bu meseleyi bu açıdan görmek lazım. En faydalı ne şekilde yapılacaksa görüşleri bu şekilde belirtmekte fayda görürüm.

YENİ PARTİLERİN SİYASETE ETKİSİ NE OLUR?

Yeni partilerin ne yapacağı ile ilgilenmiyoruz.




0 Yorum

Yorum Yaz