Liberman: 3 Yahudiyi öldüren Filistinli idam edilsin

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Neve Tsuf'da 3 Yahudi yerleşimciyi bıçaklayıp öldüren Filistinli'nin idam edilmesini istedi.

Liberman: 3 Yahudiyi öldüren Filistinli idam edilsin
24 Tem 2017 15:01:35

Facebook hesabından açıklama yapan Lieberman, askeri mahkemenin mevcut olayla ilgili olarak idam cezasını uygulama hakkına sahip olduğunu belirterek, 19 yaşındaki Filistinli'nin idam edilmesi yönünde çağrı yaptı.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Batı Şeria'da Ramallah kentinin kuzeyindeki Neve Tsuf (Halamiş) Yahudi yerleşim biriminde meydana gelen saldırıda aynı aileden 3 Yahudi yerleşimcinin bıçaklanarak öldüğü belirtilmişti.

Liberman'ın çağrısı bu yönde olmasına karşın, İsrail'de idam cezası bugüne dek sadece bir kez uygulamaya koyuldu. İsrail'de 1962 yılında Nazi yanlısı Adolf Eihmann asılarak idam edilmişti.

LİVNİ: İSRAİL, MÜSLÜMAN DÜNYA İLE SAVAŞTAN SADECE BİR ADIM UZAKTA

Diğer taraftan eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail medyasına yaptığı açıklamada İsrail'in Müslüman dünya ile bir din savaşına girmesinin eşiğinde olduğunu söyledi.

Livni, İsrail'in, Filistinlilerle yaşadığı durumun, İsrail'e karşı 'tüm Müslümanları kapsayan bir olaya' dönüşmesinden sadece 'bir adım uzakta' olduğu ifadelerini kullandı.

Livni bu nedenle Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetinin kendine güvenli olmasını ve bu tarz bir senaryoya meydan vermemesini istedi.

Etiketler:   liberman


0 Yorum

Yorum Yaz