Malatya'da deprem

AFAD'ın aktardığı son dakika bilgisine göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremin büyüklüğünü 5.3 olarak kayıtlara geçti.

Malatya'da deprem
05 Haz 2020 23:45:19

AFAD'ın aktardığı son veriye göre saat 21.06'da Malatya'nın Pütürge ilçesinde 7 kilometre derinlikte 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Şanlıurfa ve Gaziantep'te de hissedildi.

MALATYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesindeki deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti. 

Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, ''Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.'' dedi.

VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde depreme meydana geldi. Depremin ardından Malatya'daki bazı kişilerin sokağa çıktığı görüldü.

PÜTÜRGE KAYMAKAMI AYDIN: "ŞU ANA KADAR DEPREMDEN DOLAYI OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, ilçede 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle şu ana kadar olumsuz bir durumun bulunmadığını, tarama faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi. 

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından, ekiplerin hemen sahaya çıkarak araştırma ve tarama faaliyeti başlattıklarını söyledi. 

Şu ana kadar depremden dolayı ilçe genelinde herhangi olumsuzluğun olmadığını belirten Aydın, "Köylerimizi de jandarma personelimiz marifetiyle taradık ve tarama faaliyetini sürdürüyoruz. Allah'a şükür şu ana kadar olumsuz bir durum bulunmamaktadır." dedi. 

ELAZIĞ VALİSİ KALDIRIM'DAN PÜTÜRGE DEPREMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde depremin Elazığ'da da hissedildiğini bildirdi.

Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesinde kaydedilen depremin ardından kentte yapılan ilk değerlendirmelere göre bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

İlgili kamu kurum ve kuruluşu görevlilerinin sahada çalıştığını aktaran Kaldırım, "Kent genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok, araştırmalarımız sürüyor." dedi.

Etiketler:   Deprem malatya


0 Yorum

Yorum Yaz