Manisalı Furkan Gönüllüsüne Adli Kontrol Şartı!

Manisa Emniyeti tarafından gerçekleştirdikleri basın açıklaması sonrası hukuksuzca gözaltına alınan ve savcıya ifade verme talebinde bulunmasına rağmen savcılıkta ve mahkemede ifadesi alınmadan bırakılan Furkan Gönüllüsü Mustafa Çakır'a adli kontrol şartı verildi!

Manisalı Furkan Gönüllüsüne Adli Kontrol Şartı!
25 Şub 2022 17:41:42

Manisa Emniyeti tarafından 14 Şubat'ta anayasal haklarını kullanarak gerçekleştirdikleri basın açıklaması sonrası gözaltına alınan Furkan Hareketi Gönüllüsü Mustafa Çakır hakkında Manisa 1'nci Sulh Ceza Hakimliği; "İkamet adresine en yakın olan karakola haftada bir Çarşamba günü 08:00-22:00 saatleri arasında olmak üzere müracaatla ikametini ve adreste bulunduğunu imzasıyla doğrulamasına..." şeklinde adli kontrol tedbiri kararı verdi.

Yaşadığı usulsüz olayı sosyal medyada paylaştığı videoyla anlatan Çakır, olayla ilgili şu ifadeleri kaydetmişti;

"Zor kullanmak pahasına da olsa emniyete gelmeyeceğim yönünde ifadeler yazılmış, emniyet, ben tutanağı görmeden, önceki gün savcıya göndermiş, tutanağı imzalamadım. Yanı sıra benim söylemim olmayan ifadeler eklenmiş tutanağa... İfademi savcılığa vereceğimi söyleyince beni savcılığa sevk ettiler, savcı ifademi almadı, tenezzül etmedi ve ben mahkemeye sevk edildim. Mahkeme; karar daha sonra size ibraz edilecek, diyerek serbest bıraktı." ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz