May Barajı'nda su çekildi, binlerce balık öldü

Konya’nın Akören ilçesindeki May Barajı’ndaki su, kuraklık nedeniyle çekildi. Kuraklık ve sudaki oksijen miktarının düşüşü, barajdaki binlerce balığın ölümüne neden oldu. Barajın kıyıları balık ölüsüyle kaplandı.

May Barajı'nda su çekildi, binlerce balık öldü
27 Tem 2021 15:08:05

Su çekildi; May Barajı kıyıları binlerce balık ölüsüyle kaplandı. Konya’nın Akören ilçesindeki Ahmediye Mahallesi’nde sulama ve taşkın önleme amacıyla 1960 yılında yaptırılan May Barajı’ndaki sular, bu yıl Konya Ovasını etkisi altına alan meteorolojik kuraklık nedeniyle çekildi. Sudaki oksijen miktarının azalmasıyla da barajdaki binlerce sazan türü balık öldü. Ölü balıklar, barajın kıyılarındaki suda tabaka oluşturdu.

Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, baraj ve ölü balıklardan örnekler aldı. Örneklerde yapılan ilk incelemelere göre, balık ölümlerinin dış etken kaynaklı olmadığı tespit edildi. Balık ölümlerinin, baraj suyundaki alg patlaması, bununla birlikte oksijen miktarındaki ani düşüş nedeniyle yaşandığı kaydedildi. May Barajı'nın daha önce DSİ envanterinden de düşürüldüğü öğrenildi. 



0 Yorum

Yorum Yaz