Mazlumlar İçin İstanbul Saraçhane Parkında Basın Açıklaması

Konya Öncü Nesil Derneğinin İstanbul'da düzenlediği “Yargı Reformunun gerekliliği ve adalet sistemindeki eksikler” konulu basın açıklaması büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kapsamlı organizeye Furkan Gönüllüleri, MAZLUMDER, ÖZGÜRDER’den temsilciler ile bazı avukatlar iştirak etti. Ayrıntılar şöyle;

Mazlumlar İçin İstanbul Saraçhane Parkında Basın Açıklaması
01 Eyl 2019 18:18:55

Alparslan Hocanın mahkemesine son 5 gün kala Furkan Gönüllüleri basın açıklamalarına devam ediyor.

Konya Öncü Nesil Derneğinin İstanbul'da düzenlediği “Yargı Reformunun gerekliliği ve adalet sistemindeki eksikler” konulu basın açıklaması büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kapsamlı organizeye Furkan Gönüllüleri, MAZLUMDER, ÖZGÜRDER’den temsilciler ile bazı avukatlar iştirak etti. Ayrıntılar şöyle; 

SARAÇHANE'DE BASIN AÇIKLAMASI

Konya Öncü Nesil Derneği, İstanbul Saraçhane Parkında “Yargı Reformunun Gerekliliği ve Adalet Sistemindeki Eksiklikler” konulu basın açıklaması düzenleyerek kamuya önemli mesajlar verdi.

AÇIKLAMAYA GENİŞ BİR KATILIM SAĞLANDI

Öncü Nesil Derneği’nin düzenlemiş olduğu basın açıklaması münasebetiyle kalabalık bir grup son zamanlarda ülkemizde yaşanan haksızlıkları dile getirmek için İstanbul Fatih Saraçhane Parkı’nda buluştu.

Basın açıklamasında bir araya gelen yüzlerce Furkan Gönüllüsü ve diğer katılımcılar yargının vermiş olduğu haksız kararları kınayarak ülkenin içinde bulunduğu durumun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililere seslendi.

Basın açıklamasına Öncü Nesil Derneği başkanı Bayram Gölcük, MAZLUMDER İstanbul sekreteri avukat Yasin Dıvrak, ÖZGÜRDER genel başkanı Rıdvan Kaya ve Furkan Gönüllüsü eğitimci Erol Ardıç ve Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Adem Tural konuşmacı olarak katıldı.

MAĞDURİYETLER SON BULMALI

Geciken yargı reformunun acil yürürlüğe girmesi ve adalet sistemindeki eksikliklerin giderilmesini isteyen vatandaşlar, attıkları sloganlarla ülke genelinde yaşanan mağduriyetlere çözüm çağrısı yaptı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Öncü Nesil Derneği başkanı Bayram Gölcük Öncü Nesil Derneği hakkında bilgi verdikten sonra gündemle ilgili şu analizlerde bulundu.

“Öncü Nesil Derneği olarak tüm darbelere karşı olduğumuzu bilmenizi isteriz. Çünkü darbe, meşru bir hakkın gasbedilmesidir. Ancak bu kalkışmadan sonra önce olağanüstü hal ilan edildi, ardından büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar büyük çaplı olunca birçok mağduriyet yaşandı. Kurunun yanında yaş da yandı. Kişiler hakkında yeteri kadar araştırtma- inceleme yapılmadan gözaltılar, gözaltı sürecinde yaşanan mağduriyetler, elde somut delil olmadan uzun tutuklamalar, tutuklamalardan önce yapılması gereken araştırmaların tutuklamalardan sonra yapılması, KHK’lar ile insanların işlerinden atılması, sonrasında beraat ettiği halde işlerine dönememesi, bebekli annelerin cezaevlerinde tutuklu kalması gibi birçok mağduriyet yaşandı. Herkes bilir ki “suç ispat olunana kadar herkes masumdur.” Daha sonrasında ise mevcut iktidarı uyaran, nasihat eden, eleştiren kim varsa: gazeteciler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Alparslan Kuytul Hoca ve fikir insanları hapsedildi. Maalesef yargı bir sopa olarak kullanılıyor. Biz Öncü Nesil Derneği olarak mağduriyetlerin giderilmesi ve yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için yargı reformunun gerekliliğine inanıyor ve adalet sistemimizin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

ÖZGÜRDER genel başkanı Rıdvan Kaya ise yaptığı konuşmada “Adaletsizlik, birtakım maslahatlar adına tevil edilmeye çalışılıyor. Hiçbir tevil, hiçbir maslahat anlayışı adaletsizliğin meşru gösterilmesine asla hizmet etmez ve etmemelidir. Birileri adaletsizliğe uğruyorsa, kim olursa olsun biz zulüm karşısında tavır almakla mükellef olan Müslümanlarız. Herkes için adalet talep etmeliyiz. Her türlü zulme tutarlı olmalıyız. Tutarsızlık adaletsizliği besler. İfadelerini kullandı.

Açıklamada MAZLUMDER adına söz alan MAZLUMDER İstanbul sekreteri avukat Yasin Dıvrak şunları söyledi:

“Müslümanlar olarak, haksızlık karşısında her daim, her yerde ve haksızlık kime karşı yapılırsa yapılsın tepki vermek zorundayız.”

Konuşmasında yargı reformuna değinen Avukat Adem Tural ise “Yargının amacı adaletin tesisini sağlamaktır. İyi işlemeyen bir yargı sisteminde haksızlıkların ve zulümlerin doğması kaçınılmazdır. Bir süredir kamuoyunda yer alan yargı reformu tartışmaları aslında yargıdaki ciddi problemlerin yetkililer tarafından itiraf edilmesinden başka bir şey değildir. Bir itiraf da olsa ben bu problemin giderilmesine yönelik girişimi çok anlamlı buluyor ve şekli değil öze ilişkin bir çalışma yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Mevzuata ilişkin ne kadar düzenleme yapılırsa yapılsın, uygulamaya yönelik somut adımlar atılmadığı müddetçe bu reform, mazlumlara boşa umut vermekten başka bir şeye yaramayacaktır.” Şeklinde konuştu.

Bir diğer konuşmacı olan Erol Ardıç ise ülkede her geçen gün zulümlerin arttığını belirterek Furkan Gönüllülerinin yaklaşık 20 aydır yaşadığı süreci şu şekilde özetledi:

“30 Ocak operasyonunun üzerinden yaklaşık 20 ay geçmiştir. Bu süre zarfında Alparslan Hocanın sevenleri, talebeleri ve gönüllüleri Onun ve Furkan Vakfının uğradığı haksızlıkları ve hukuksuzlukları her platformda dile getirmiş ve meşru eylemler ile farkındalık oluşturmaya çalışmışlardır:

Özgürlük yürüyüşleri, adalet bekleyişleri, Alparslan Hocayla aynı saatte çay-kahve içme etkinliği, her pazar basın açıklamaları, balon uçurma; siyasetçi, gazeteci, hukukçu, STK yöneticilerini ziyaret ve bilgilendirme, sosyal medyada gündem çalışmaları gibi etkinlikler gerçekleştirmişlerdir. Hangi suç örgütü böyle masum ve meşru eylemler gerçekleştirir? Bu etkinlikler esnasında Furkan Gönüllüleri; baskıya uğramış, gözaltına alınmış, para cezaları kesilmiş, haklarında dava açılmış ama bıkmadan, usanmadan yollarına devam etmişlerdir.”

Basın açıklamasına sosyal medyadan Saraçhane CanlıYayın ve Mazlumlarİçin İstanbulda etiketleri ile destek geldi. Etiketler kısa sürede Türkiye ve dünya gündeminde üst sıralarda yer buldu.


Basın açıklaması, sloganlar eşliğinde yapılan konuşmalar sonrası sorunsuz bir şekilde sona erdi.




0 Yorum

Yorum Yaz