MEB'in Haksız Kararına Tepki!

Gaziantep'te orantısız polis müdahalesine maruz kalan iki öğretmenin açığa alınmasına tepki gösteren Furkan Gönüllüleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

MEB'in Haksız Kararına Tepki!
12 Kas 2019 14:07:55

Kur'an Kursu yıkımına tepki göstermek amacıyla Gaziantep'te gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında gözaltına alınan vatandaşların öğretmenlikten açığa alınmasına tepkiler sürüyor.



Dün sosyal medya üzerinden açılan Skandal AçığaAlmaKararı etikete yüzlerce tepki mesajı gelirken, Gaziantep'li furkan gönüllüleri, konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. 



Onlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen açıklamada 3 Kasım'daki orantısız polis müdahalesine dikkat çekilirken iki öğretmenin açığa alınması büyük bir zulüm olarak yorumlandı.



"Adaletsizlik kardeşliği bozar, birliği bozar. Halkını yok sayma halk ile yönetenler arasında tamiri mümkün olmayan yaralar açar." diyen gönüllüler haksız kararı protesto ettiklerini ve şiddetle kınadıklarını açıkladılar.


Haksız karara karşı yapılan açıklama şu şekilde:

Kıymetli Halkımız ve Değerli Katılımcılar

Basın açıklaması her vatandaşın en doğal hakkıdır. Toplumda yaşananlarla ilgili her vatandaş, fikrini açık ve özgür bir şekilde beyan etme hakkına sahiptir. Ancak öyle bir dönemden geçiyoruz ki tarihin sayfalarında hayırla yâd edilmeyecek hukuksuzluklar ve zulümlerle karşı karşıyayız.  

Furkan Gönüllüleri olarak bugüne kadar, gerek dünyanın herhangi bir yerinde ve gerekse ülkemizde yaşanan haksızlık ve zulümleri meşru bir şekilde dile getirdik: Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Yemen’de ve birçok ülkede Müslümanlara Neden zulmediliyor, dedik. Ülkemizde KHK’lılar neden adalete kavuşamıyor, dedik. 864 bebek neden hapiste, dedik. Cumartesi annelerinin çığlığı ne zaman duyulacak, dedik. Alparslan Hoca ve fikir insanları neden hapiste, dedik. Böylece ahları, arşı inleten mazlumlara sahip çıkmak istedik. Çünkü Allah bize adaleti emrediyor. Efendimiz (sav), “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” buyuruyor. Biz inancımızın gereğini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar kanunî hakkımız olan 10’larca basın açıklaması yaptık ve hiçbirinde taşkınlık yaşanmadı, sorun çıkmadı.

Kıymetli Halkımız,

Malumunuz olduğu üzere 03 Kasım 2019 Pazar günü, Gaziantep Kırkayak Parkında Furkan Gönüllüleri tarafından, İstanbul Kâğıthane’de yıkılan Kuran kursu ve Müslümanların suskunluğu ile ilgili bir basın açıklaması yapılmak istenmişti. Ancak Gaziantep emniyeti, yasal bir hak olan basın açıklamasına müsaade etmedi. Açıklama yapamayan Furkan gönüllüleri parka yakın yerde olan camide namaz kılmak istedi. Namaz için hazırlık yapmakta olan gönüllülere Gaziantep polisi müdahale etti. Kardeşlerimiz caminin avlusunda abdest almakta iken çoluk çocuk, bayan erkek, genç ihtiyar ayrımı yapılmaksızın polis tarafından coplandı, biber gazı sıkıldı, erkekler yerlerde sürüklendi, ters kelepçe takıldı. 27 erkek ve 4 bayan gözaltına alındı. Suçları(!) ise Anayasanın vermiş olduğu meşru bir hakkı kullanmak!

Gözaltına alınan kişiler, polis aracı içerisinde darp edildi. Gözaltına alınanlar, kanunen, adlî tıbba götürülürler ancak doktor kontrolünden dahi geçmeden haklarında rapor yazıldı. Bütün bunlar olurken, bu hukuksuzlukları yapan polisler hakkında soruşturma açılmadı ve açığa alınmadılar. Üstelik bu hukuksuzluklara ülkemizin İçişleri Başkanı Yardımcılığı düzeyinde destek geldi. Bu yetmezmiş gibi memleketindeki hukuksuzlukları meşru ve kanunî yollarla dile getirmeye çalışan, mazlumlara sahip çıkan 2 Furkan Gönüllüsü öğretmen kardeşimiz GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILARAK AÇIĞA ALINDI.

Hz. Ömer’in adaletinden bahsedenler, bu işin sadece edebiyatını yapmaktadır. Maalesef ülkemizde adaletin külü kalmıştır. Hukuksuz davrananlar desteklenmekte, yasanın müsaade ettiği hakkı kullanan Yakup Şahin ve Kenan Temel kardeşlerimiz açığa alınmaktadır. Güç sahipleri, yargı ve emniyeti halkın üzerinde sopa gibi kullanmaktan vazgeçmelidir. Bir memleketi mâmur eden, halkın arasında kardeşliği tesis eden, barış ve huzuru yaygınlaştıracak olan adalettir. Adaletsizlik kardeşliği bozar, birliği bozar. Halkını yok sayma halk ile yönetenler arasında tamiri mümkün olmayan yaralar açar. Biz halk olarak siz yöneticilere “ADİL OLUN” diyoruz. Yoksa UNUTMAYIN, ADALETTEN AYRILANLARIN AKİBETİ SİZİ DE KUŞATIR.

Kıymetli Halkımız ve Değerli Katılımcılar

FURKAN GÖNÜLLÜLERİ olarak bütün bu hukuksuz ve yakışıksız uygulamaları protesto ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının ilkokul öğretmeni olan Yakup Şahin ve Kenan Temel hakkında aldıkları açığa alma kararından bir an evvel vazgeçmelerini ve bu iki kardeşimizin göreve iade edilmelerini istiyoruz. Bu mağduriyet sadece iki öğretmen kardeşimizle sınırlı kalmadığını, ilkokul öğrencilerini ve velilerini de mağdur ettiğini hatırlatmak isteriz. 

Katılımınızdan dolayı hepinizden Allah razı olsun.






0 Yorum

Yorum Yaz