Mehmet Göktaş'ın konferansına saldırı; katılımcılar darp edildi!

​Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yazar Mehmet Göktaş'ın katılımıyla düzenlenen "Modernizm ve İslam" isimli konferans, bir grup tarafından basılarak katılımcılar darp edildi.

Mehmet Göktaş'ın konferansına saldırı; katılımcılar darp edildi!
19 Ara 2017 09:53:15

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yazar Mehmet Göktaş'ın katılımıyla düzenlenen "Modernizm ve İslam" isimli konferans, bir grup tarafından basılarak katılımcılar darp edildi.

Atatürk Üniversitesinde faaliyet yürüten Hür Nida Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen "Modernizm ve İslam" isimli konferans kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grup tarafından basıldı. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın konuştuğu sırada yapılan saldırıda aralarından bayan öğrencilerin de bulunduğu üniversiteli öğrenciler darp edildi.

Saldırıya ilişkin İLKHA'nın telefonla görüştüğü Mehmet Göktaş, polisin tüm olup bitenleri izlemekle yetindiğine dikkat çekti.

Konuşması esnasında "bir grup ülkücünün" salonu bastığını ifade eden Göktaş, yaşananları şu şekilde anlattı:

'Ben konuşma yaparken birdenbire ülkücüler salonu bastılar. Arkadaşlara, organize edenlere, sunucuya falan saldırdılar. Polisler vardı baştan beri. Polisler vardı ancak saldırganlara yönelik herhangi bir engellemede bulunmadılar. Konferansa katılan bayanlar ayağa kalkıp direndiler. Konferans iptal edilmedi. Elhamdülillah konferansımızı verdik. Konferanstan sonra yine okulun çevresinde bunlar bunu hazmedemediler. Saldırıları devam etti. Bazı kardeşlerimiz saldırıya uğradı, tartaklandılar. Gözümün önünde yumruklandılar. Hayvanca saldırdılar.'

Kentte gerginliğin devam ettiğini söyleyen Göktaş, saldırıya uğrayan mütedeyyin gençlerin güvende olmadıklarına dikkat çekerek, siyasilerin olaya müdahil olmaları gerektiğini ifade etti.

 
Etiketler:   Erzurum


0 Yorum

Yorum Yaz