Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, Karadeniz ile Sakarya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Erzincan çevrelerine,İç Anadolu’nun kuzeyine sağnak yağış uyarısı yaptı. Güneşli havaya aldırmayın diyen MGM yağışların birden bastıracağını duyurdu.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
26 Haz 2021 10:02:43

Meteoroloji beş günlük haritalı hava durumu tahminini paylaştı. MGM tarafından yapılan paylaşımda hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ama zaman zaman sağanak yağışların görüleceğini belirtiliyor. Bu gün öğleden sonra başlayacak olan yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı duyuruldu. İşte hafta sonu yurt genelinde hava durumu ve meteorolojiden yapılan açıklamalarının detayları...

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

BU GÜN BAŞLIYOR YARIN SABAHA KADAR ETKİLİ OLACAK

Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ile Konya ve Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, yarın sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz (Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop'un iç kesimleri) ile Çankırı ve Çorum çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

TEKİRDAĞ'A SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Tekirdağ çevrelerinde 3 saat boyunca kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Tekirdağ çevrelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın 3 saat boyunca kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BATI KARADENİZ SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç kesimleri ile Çorum çevrelerinde görülecek yağışların, yarın sabah saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Etiketler:   Kuvvetli Yağış


0 Yorum

Yorum Yaz