Meteoroloji uyardı: Kar ve kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli kar ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji uyardı: Kar ve kuvvetli yağış geliyor
30 Kas 2019 21:32:43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarıları

- Bugün (30.11.2019 Cumartesi) akşam saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illeri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde başlayacak olan yağışların, 01.12.2019 Pazar günü akşam saatlerine kadar kuvvetli (51-100 kg/m2/ 24 saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

- Yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'de (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize illeri ve Artvin'in kıyı kesimleri) başlaması beklenen yağışların Pazartesi öğle saatlerine kadar kuvvetli ( 51-100 kg/m2) olacağı beklenmektedir. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara ( Sel, su baskını, heyelan riski, yüksek rakımlı yerlerde meydana gelecek yoğun kar yağışından kaynaklanan ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

- Bingöl il geneli, Diyarbakır'ın Kuzey, Elazığ'ın doğu, Batman'ın kuzey, Muş'un batı ilçelerinde devam eden yağışların zaman zaman şiddetini artırarak 02.12.2019 Pazartesi sabah saatlerine kadar devam edeceği ve yer yer kuvvetli(30-75 kg/m2/ 12 saat) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl) Cumartesi günü 1750 m. üzeri rakımlı yerlerde, pazar günü ise öğle saatlerinden itibaren 1000 m. üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar (20 cm. ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 



0 Yorum

Yorum Yaz