Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Son 35 yılın en güçlü mart karı kapıda

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medyadan flaş uyarılarda bulundu. Ökten, perşembe gününe işaret ederek kar yağışı beklediğini ifade etti.

Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Son 35 yılın en güçlü mart karı kapıda
06 Mar 2022 19:52:55

Meteroloji uzmanı Kerem Ökten, Marmara'yı bekleyen kar yağışı hakkında uyarılarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ökten, "Marmara'da Balıkesir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya Perşembeden itibaren kar yağışlı. Özellikle Kocaeli ve Sakarya diğer şehirlere göre daha güçlü etkilenecek. Beyaz örtü geliyor..." ifadelerini kullandı..

Ökten, İstanbul'u da uzun süre sonra en güçlü "mart karı" olacağını belirterek şu sözlerle uyardı:

"İstanbul'da Perşembe günü tüm gün kar var. Cuma günü sıcaklıklar daha da düşüyor ve kar devam edecek. Mart 1987'den sonra bugüne kadar gelmiş olan en güçlü Mart karı. Vatandaşlar ve yetkililer tedbirli olsun..."

Ökten paylaşımlarına şöyle devam etti:

"İstanbul'da her iki yakada tatminkâr kar alacak. Yaka ayrımı yok. 24 Ocak gibi fakat unutulmamalıdır ki; Ocak ayında güneş daha eğik açıda olur...

Bu sistem kesinlikle 1987 Mart sistemi gibi değil. O sistem 3 - 13 Mart arasında etkili oldu. Kıyaslanamaz. Bu gelen 1987'den sonraki en güçlü Mart sistemi...

Batı Karadeniz kar alacak.Orta ve Doğu Karadeniz'in ise iç ve yüksekleri kar alacak. Soğuklar Balkanlardan doğuluyor. Karadeniz'e gelene kadar kırıldığı için kıyılara yetmiyor.

İzmir'de kar ihtimali var. İzmirli karseverler Perşembe ve Cuma için takipte olmalı. 8 Mart 2011'de kar geçişi almışlardı. Benzer bir durum olabilir..."



0 Yorum

Yorum Yaz