Meteoroloji'den 12 ile uyarı

Meteoroloji, Karadeniz ve Doğu Anadolu için çifte uyarı yaptı, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Tunceli, Malatya, Rize ve Artvin çevrelerinde sağanak bekleniyor. Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde de fırtına öngörülüyor.

Meteoroloji'den 12 ile uyarı
28 Tem 2020 10:20:13

Meteoroloji Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu sağanak uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son duyurusuna göre, bugün ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu.

10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Malatya'nın kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞLİK YOK

Yağışların, Rize ve Artvin kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli görülmesi bekleniyor. Bu kesimde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Sıcaklıkların güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU BÖLGELERİ İÇİN FIRTINA UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara'nın güneybatısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde güneybatıdan kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-70 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz