Meteoroloji'den 8 il için turuncu kodlu uyarı

MGM'den yapılan açıklamada 8 il için turuncu kodlu uyarı verilirken, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için çığ, buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den 8 il için turuncu kodlu uyarı
25 Şub 2021 17:00:47

Meteoroloji Genel Müdürlüğ (MGM) bugün, Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize, Siirt, Trabzon, Van ve Şırnak için turuncu kodlu uyarı yaparak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

MGM'den yapılan açıklamaya göre yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Sinop çevreleri ile Balıkesir ve Bursa kıyıları, Kastamonu’nun kuzey ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan çevreleri ile Artvin ve Rize'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey, iç ve doğu bölgelerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ise Doğu Anadolu genelinde hava az bulutlu olacak.

Hava sıcaklığının 3 ila 5 derece artacağı bölgede rüzgar, kuzey ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette, Van Gölü'nde ise doğu ve kuzeydoğudan 2-4 kilometre kuvvetinde esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Muş'ta 4, Van ve Hakkari'de 3, Bitlis'te sıfır derece olması bekleniyor.

Yüksek kar örtüsünün bulunduğu, eğimi dik yamaçlarda çığ riskine, kuvvetli buzlanma ve don ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

TURUNCU KOD NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.



0 Yorum

Yorum Yaz