Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son hava tahminlerini açıkladı. İşte yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları.İstanbul'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
03 Mar 2020 09:24:25

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinde yağış beklenmiyor. Batı kesimler ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte, 

Yapılan son değerlendirmelere göre gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege ve Eskişehir çevrelerinde pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İstanbul'da hava nasıl olacak?

İSTANBUL 9°C, 18°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu



0 Yorum

Yorum Yaz