Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son duyuruda çok kuvvetli yağışların sel, yıldırım, su baskını, dolu ve heyelena neden olacağını belirterek hem vatandaşları hem de yetkilileri uyardı. Son bir aydır sürekli yağışın görüldüğü Karadeniz yine yağışa teslim olacak. MGM tarafından paylaşılan 5 günlük tahmini hava durumu raporunda yağışlı havanın hafta içi 4 gün boyunca etkili olacağı ve hafta sonu yurdu terk edeceği belirtildi.

Meteoroloji'den yağış uyarısı
10 Ağu 2021 11:38:31

Meteorolojiden Karadeniz, İçanadolu ve Doğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısı gelirken yangının etkili olduğu Akdeniz için sıcaklık uyarısı yapıldı. MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri yağışlı havanın etkisinde olacak. Yağışlar, batı Karadeniz'de ise kuvvetli ve çok kuvvetli şekilde görülecek. Öte yandan olası bir sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve heyelana karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Çankırı ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, Bartın’ın doğu ve Kastamonu’nun kuzey ilçeleri ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının yurdun batı ve güneyinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, iç kesimleri ve doğusunda ise 1-3 derece altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz'in doğu kıyıları ile ülkemizin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ VE YER YER ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Bartın’ın doğu ve Kastamonu’nun kuzey ilçeleri ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz