Mide ağrısıyla hastaneye gitti peçesinden dolayı kendini karakolda buldu!

Adana'da mide rahatsızlığından dolayı hastaneye giden vatandaş doktorun maske bahanesiyle islamofobik saldırısına uğradı. Mağdur kadın, maruz kaldığı şiddeti sosyal medya hesabından anlattı.

Mide ağrısıyla hastaneye gitti peçesinden dolayı kendini karakolda buldu!
24 Kas 2020 22:13:41

Kim Hasta?

Adana'da mide rahatsızlığından dolayı Şehir Hastanesi'ne giden peçeli kadın, İrem Demirelli isimli doktorun islamafobik tutumuyla karşı karşıya kaldı. Peçesinden rahatsız olan doktora sebebini soran vatandaş yaşadıklarını şu cümlelerle aktardı:

"Doktora, pece sizi niye bu kadar rahatsız ediyor diye sordum, O; 'Ben peçenden rahatsız olmuyorum ama sen benim saçlarımın sarı olmasından rahatsız oluyorsun' dedi. Bende ne ilgisi var, istediğiniz renge boyayın banane, dedim

Bana, "Seni muayene etmeyeceğim dışarı çık!" dedi. Ben de keyfi muamele yaptığını, kendisinden şikayetçi olacağımı bildirdim. O esnada hastane polisi, jandarma ve güvenlik görevlisi geldi ve bize bağırarak 'dışarı çıkın' dediler.

Olayı dinleyen hastane polisi "aslında haklısınız ama cevap vermeyip çıksaydınız olay uzamazdı" dedi. Ekip aracıyla karakola götürüldüm. Doktorun şikayetçi olduğunu söyleyerek; 10 bin lira para cezası ve 1 gece nezarette bekleme cezası verilebileceği ifade edildi. Ben de doktordan şikayetçi olacağımı belirttim, hasta halimle yaklaşık 3 saat bekletildim.

Durumu savcıya sordular, savcı; "Böyle şikayet mi olur? İyice ipin ucu kaçırıldı!" diyerek serbest kaldığımı bildirdi. Tedavimi başka bir hastanede tamamlamak zorunda kaldım."

"Böyle Mi Sizin Yemininiz?"

Duruma sessiz kalmayan Semra Kuytul Hocahanım, sosyal medya hesabından paylaştığı iletiyle tepkisini belirterek:

"Rezillik!! Bu BAZI doktor hanımlardaki, kapalı kadın karşısındaki kompleksi anlayamadım gitti.. Saçının rengi senin tercihin... Sarı yada siyah olmuş bize ne..

Kim ne demiş ki sana içinde büyütmüşsün büyütmüşsün, bizim arkadaşa patlamışsın.. Garip!

Bu doktor Sağlık Bakanlığı'na şikayet edilmeli! O esnada çok da ağrısı olan bir hastayı muayene etmediği gibi utanmadan bir de karakolda gezdiriyor..

Böyle miydi sizin yemininiz! Hem suçlu, hem güçlü! Bu arkadaşımız şikayetçi olmalı..." ifadelerini kullandı.


Etiketler:   hastane peçe


0 Yorum

Yorum Yaz