Milli Eğitim Bakanı Özer: "Yüz yüze eğitim 7 Şubat'ta devam edecek"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "7 Şubat'ta, 81 ilde, tüm ilçelerimizde, okul öncesinden liseye kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Yani 'Omicron' salgını ve vaka sayılarındaki artıştan dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Yüz yüze eğitim 7 Şubat'ta devam edecek"
04 Şub 2022 22:10:41

Milli Eğitim Bakanı Özer, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 'Ulusal Eğitime Katkı Protokolü Töreni'ne katıldı.  Özer protokolün önemine değinerek, "Bugün belki de son 20-25 yıl içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan en büyük eğitim yatırımı anlaşmasını imzalamak üzere burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 154 ilçedeki 154 okulun ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımda attığım en güzel imza" dedi. 

'7 ŞUBAT'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDECEĞİZ'

Bakan Özer, Covid-19'un dünyada ekonomik ve siyasi dönüşümlere yol açtığını, tüm sektörler gibi eğitimin de bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerden olduğunu söyledi. 1,5 yıl boyunca eğitime uzaktan eğitim platformlarıyla devam edildiğini anımsatan Özer, şunları kaydetti:

"2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla da haftada 5 gün tüm kademelerde yüz yüze eğitime kararlılıkla başladık. Birinci dönemi hiçbir kesintiye uğramadan nihayetlendirdik ve 2 haftalık yarıyıl tatiline tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimizle birlikte girdik. Bu süreçte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, hakikaten büyük fedakarlık gösterdiler.

Öğrencilerimiz, 5 aydan beri her gün okullarında maskelerle ders dinlediler. Dersteki etkinliklere katıldılar. Öğretmenlerimiz haftada 5 gün maskelerle ders anlattılar. Özellikle öğretmenlerimiz, aşılanma oranlarının yüksekliğiyle bu sürecin başarılı bir şekilde devam etmesine çok büyük katkı sundular ve inşallah 7 Şubat'ta aynı kararlılıkla 81 ilde, tüm ilçelerimizde, okul öncesinden liseye kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz yani 'Omicron' salgını ve vaka sayılarındaki artıştan dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz.

Bununla ilgili zaman zaman kamuoyunda farklı değerlendirmeler oluyor. Biz son 5 ayda şunu gösterdik. Tüm velilerimizle öğretmenlerimizle öğrencilerimizle bir toplum içerisindeki en korunaklı yerler eğitim kurumlarıdır ve okullar sadece öğrenme yerleri değildir. Aynı zamanda gençlerimizin, geleceğimizi şekillendirecek olan nesillerin psikolojik, duygusal, kişisel gelişimlerini de geliştirme yerleridir. Bunun için inşallah 7 Şubat'ta, tüm Türkiye'de ikinci döneme aynı kararlılıkla devam edeceğiz." 



0 Yorum

Yorum Yaz