Milli Eğitim Şurası 7 yıl sonra ilk kez toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 yıl sonra ilk kez toplanan Milli Eğitim Şurası'na ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Milli Eğitim Şurası 7 yıl sonra ilk kez toplanıyor!
15 Eyl 2021 09:19:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Şurası'nın 1-3 Aralık'ta toplanacağını bildirdi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitim alanında Türkiye için yeni ufuklar açacağına inandığım Milli Eğitim Şurası'nı bu yıl 1-3 Aralık tarihleri arasında toplama kararı aldık. Milli Eğitim Şurası'nın şimdiden tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM ŞURASI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "en yüksek danışma kurulu" olarak tanımlanan, eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları inceleyip, tavsiye kararları hazırlayan "Milli Eğitim Şurası" 7 yıl sonra ilk kez toplanıyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şurayla ilgili dün basına yansıyan açıklamalarında "Üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, 'temel eğitimde fırsat eşitliği', 'mesleki eğitimin iyileştirilmesi' ve 'öğretmenlerin mesleki gelişimi' olacak" demişti. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve üyeleri ile Milli Eğitim Bakan Yardımcıları ve Bakanlık merkez teşkilatı birim amirlerinin 'tabii üyeler' olarak katılacağı şuraya bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında şura konularıyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar davet edilecek.

Eğitim Bakanı Özer, dün şuraya ilişkin değerlendirmesinde “20'nci Milli Eğitim Şurası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz