Milli Eğitim'den yüz yüze eğitime devam açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasıyla ilgili "Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil" dedi.

Milli Eğitim'den yüz yüze eğitime devam açıklaması
30 Ara 2021 23:32:19

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasıyla ilgili "Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil" dedi. Özer şu ifadeleri kullandı:

"Geliştirdiğimiz sistemde sınıf bazlı süreci yönettik, vaka ve yakın temasları takip ederek sadece sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime 10 gün ara verdik. Şu ana kadar süreç oldukça başarılı devam etti. Yaklaşık 4 aydan beri kesintisiz haftada 5 gün eğitime devam edebildik. Bu süreçte okullarda kapatılan sınıf sayısı toplamda yüzde 1'in çok çok altında seyretti. Bugün sadece 1524 sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. 850 bin sınıfımızın olduğu göz önüne alındığında bu rakam oldukça düşük."

Bu süreçte en büyük avantajlarının öğretmenlerin aşılanma oranlarının yüksekliği olduğunu ifade eden Özer, üçüncü ve dördüncü doz aşılarını yaptıran öğretmen oranının da sürekli yükseldiğini bildirerek, "Bugün itibarıyla en az 3 doz aşı olan öğretmen oranımız da yüzde 36'ya yükseldi" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz