Mısır'dan Hamas ve El Fetih'e resmi davet

Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Kahire'de 'Filistin ulusal diyalog oturumları'na katılmak için Mısır'dan resmi davet aldı.

Mısır'dan Hamas ve El Fetih'e resmi davet
10 Kas 2017 09:16:20

Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Mısır tarafından Kahire'de düzenlenecek "Filistin ulusal diyalog oturumları"na davet edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Hamas tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye Mısır tarafından bu ay Kahire'de düzenlenecek "Filistin ulusal diyalog oturumları"na katılım için resmi davet iletildi.

HAMAS'TAN ÜST DÜZEY İSİMLER DE KATILACAK

Heniyye'nin daveti memnuniyetle karşıladığı belirtilen açıklamada, Hamas'tan üst düzey kişilerin de davete katılacağını belirtildi.

FHKC Merkez Komitesi üyesi Kayid Gul da Mısır tarafından söz konusu "Filistin ulusal diyalog oturumları"na katılmaları konusunda davet aldıklarını aktardı.

Filistin'in bölünmüşlüğünü bitirmesi adına Mısır'ın çabalarını takdirle karşılayan Gul, davete icabet edeceklerini ifade etti.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında Hamas, Gazze'deki sınır kapılarını 1 Kasım'da Filistin yönetimine devretmişti.

Anlaşmayla Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık'a kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz