Müslüman Alimler Birliği'nden Suudi Arabistan'a ve BAE'ye çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suudi Arabistan ve BAE'de tutuklu bulunan alim ve davetçilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından yapılan açıklamada, "Herhangi bir suç işledikleri ispat edilmeden BAE ve Suudi Arabistan hapishanelerinde tutulan önde gelen alim, vaiz ve davetçilerin durumlarını takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Müslüman Alimler Birliği'nden Suudi Arabistan'a ve BAE'ye çağrı
18 Oca 2018 08:23:48

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) tutuklu bulunan alim ve davetçilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Merkezi Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Müslüman Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'da 4 ay önce tutuklanan Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Selman el-Avde'nin tedavi için dün hastaneye kaldırıldığına işaret edilerek, "Herhangi bir suç işledikleri ispat edilmeden BAE ve Suudi Arabistan hapishanelerinde tutulan önde gelen alim, vaiz ve davetçilerin durumlarını takip ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Avde'nin sağlık durumu kötüye gittiği için hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Suudi Arabistan ve BAE'nin sadece görüşleri nedeniyle tutuklanan tüm alim ve davetçileri serbest bırakması gerekiyor. Her iki ülkenin yetkilileri Allah karşısında sorumlu." denildi.

  Açıklamada, alimlerin hapsedilmek, eziyet edilmek yerine saygıyı hak ettiklerinin altı çizilerek, onların peygamberlerin varisleri olduğu kaydedildi.

Alimlerin söylemlerinin, görevleri ve İslam dininin gereği olduğu ifade edilen açıklamada, "dinin nasihat" olduğu hatırlatıldı.

Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Selman el-Avde'nin oğlu Abdullah, Suudi Arabistan'da 4 ay önce tutuklanan babasının dün hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Metin Çavuşlar 01 Oca 1970 02:00:00

    Bu herifler neyin alimiymiş merak ettim


Yorum Yaz