• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Namaz Kılmak İstedikleri İçin Darp Edilen Furkan Gönüllüleri Hakkında Açılan Mahkemeden Karar!

Namaz Kılmak İstedikleri İçin Darp Edilen Furkan Gönüllüleri Hakkında Açılan Mahkemeden Karar!

Geçen yıl Ramazan ayında, Adana Merkez Park’ta teravih namazı kılmak istedikleri için polisler tarafından önce darp edilip sonra haklarında dava açılan Furkan Gönüllülerinin mahkemesinin ilk duruşması bugün görüldü!

Namaz Kılmak İstedikleri İçin Darp Edilen Furkan Gönüllüleri Hakkında Açılan Mahkemeden Karar!
11 Şub 2021 11:45:19

21 Mayıs’ta Adana’da Merkez Park’ta teravih namazı kılmak isteyen, polislerin ‘Pandemi’ bahanesiyle namaz kılmasına müsaade etmediği vatandaşları evlerine giderken darp etmesi sonrasında haklarında  suç duyurusunda bulundu. Polislerin, vatandaşlar tarafından darp edilip hakarete maruz kaldıklarını iddia ettiği davanın ilk duruşması bugün Adana 7’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanıkların ve müştekilerin savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, davanın 6 Mayıs’a ertelenmesine karar verdi.

21 Mayıs'ta Neler Yaşanmıştı?

21 Mayıs 2020 Ramazan Ay’ında açık alanda teravih namazı kılmak isteyen 11 Furkan Gönüllüsü, görevli polislerin ‘Pandemi’ nedeniyle namaz kılınamayacağını söylemesi üzerine parktan ayrılmak için ilerlerken polis tarafından ağır şekilde şiddete maruz kaldı. Birçok kişinin yan yana oturduğu parkta, mesafe kurallarına uyarak namaz kılmak isteyen vatandaşlar, bulundukları yerden kilometrelerce uzaklıktaki karakola; tekmeler, yumruklar, coplar ve sürüklemelerle götürüldü. Polisin bazı vatandaşların kafasını asfalta yapıştırıp diziyle ezdiği, ters kelepçe yapıp yumruklayarak gözaltı aracına bindirildiği, araçtan indirilip emniyete alınırken oluşturulan polis koridorundan dövülerek geçirildiği aktarıldı.

O gece orantısız güç uygulayan Hüseyin adlı bir polis memuru akraba grubunda yaptığı yazışmalarında olayı şöyle detaylandırdı;

Dayı bunu ve bir tane kısa boylu sözcülerini bir dövdüm bir dövdüm yüzüne ben vurmadım ama belden asagilarinin tutmadiklarina eminim

Bu şerefsizler bayadir gündemde yoktu kendilerini hatırlatmak için bir ortaligi karıştırmaya çalıştılar E5 te namaz kıldilar gözaltına alınan 40-50 kişiden çok güzel hirsimi aldım kuytulun evine kadar döve döve götürdük

Namaz Kılmak İsteyen 5-10 Kişilik Gruba ‘Provokasyon’ iftirası!

Olayı haber alıp yakınlarını görmek için karakola gelen birçok vatandaş da, polis tarafından linç edilip gözaltına alınmıştı. Namaz kılmak isteyen 11 kişiyken gözaltına alınan toplam 46 kişi olmuştu. Bu sayı yandaş medyada ‘Provokasyon’ olarak yansıtılmış, sanki onlarca kişi namazı kullanarak eylem yapmak istemiş gibi gösterilmişti.

Evi, emniyetin bulunduğu sokakta olan Alparslan Kuytul Hoca ve beraberindeki yüzlerce Furkan Gönüllüsü, karakoldaki arkadaşları serbest bırakılana kadar sokaktan ayrılmayacaklarını belirterek geceyi polis ablukası altında geçirdi. Ablukadan çıkmasına izin vermeyen bazı kadınların namaz kılması dahi engellendiği, sahur dahi yapamayan vatandaşların, kendileri için getirilen simitleri polislerle bölüştüğü ifade edildi. Parkta ufak bir grubun namaz kılmasına müsaade etmeyen polis, onlarca kişinin, Alparslan Hoca’nın evinin önünde sosyal mesafeli olarak kıldığı sabah namazını seyretmekle yetindi.

Halkın Değil, Polisin Savcısı!

Yaşananların ardından polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Furkan Gönüllülerinin, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurularına, onlarca kamera kayıtları ve darp raporlarına rağmen polislerin tespit edilemediği gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verildi.

Öte yandan 9 polis, Furkan Gönüllülerine uyguladığı darp, küfür, biber gazı, insanların üzerine araç sürme müdahalelerine rağmen yalan ifadelerle 5 kişi hakkında; “Polise darp ve hakaret” iddialarıyla mahkeme açtı. Ancak bizzat emniyetin hazırlayıp mahkemeye sunduğu 11 CD içerisindeki 30 GB’lık kayıtlarda; hiçbir Furkan Gönüllüsünün polise yönelik herhangi bir taşkınlık yapmadığı, hakarette bulunmadığı görüldü.

Yanı sıra, darbeye maruz kaldığını iddia eden 9 polisin de aldığı darp raporunda, polislerin ellerinden ve kollarından yara aldığı belirlendi. Bu darbeler de söyledikleri gibi; Furkan Gönüllüleri tarafından değil, kendilerinin vatandaşlara hunharca saldırmasından kaynaklı olduğu anlaşıldı.

9 şikayetçi polisin verdiği ifade metninin de, kelimesi kelimesine aynı olması dikkatlerden kaçmazken bu mahkemenin, talimat üzerine açılmış olduğu sezilerini güçlendirdi.

Furkan Gönüllüleri ve mağdur vatandaşlar, ilk duruşması bugün görülecek olan mahkemeden beraat kararı bekliyor.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz