Öğrenci Evleri Aynı Bahane ile Yeniden Kapatılıyor!

Adana Valiliği, mesken olduğuna dair Milli Eğitim raporu olan öğrenci evlerini bir kez daha kapatma kararı aldı.

Öğrenci Evleri Aynı Bahane ile Yeniden Kapatılıyor!
14 Mayıs 2020 19:04:00

Adana Valiliğinden Bir Skandal Karar Daha!

Adana'da üniversiteli öğrencilere ait olan öğrenci evleri, 2 yıl önce Adana Valiliği tarafından Furkan Vakfı'na ait yurt olduğu iddiasıyla kapatılarak öğrenciler sokağa atılmıştı. 

Dönem ortasında üniversite öğrencilerini evlerinden çıkararak mağdur eden valilik, öğrencilerin evleri için Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı'na 40'ar bin lira para cezası kesmişti.

Yurt Değil Mesken Olduğu Anlaşıldı!

Müdürlüğün vermiş olduğu kapatma ve para cezasına itiraz edilmiş, dosya Adana Sulh Ceza Hâkimliğine gönderilmişti. 

İnceleme sonucu evlerin vakfa ait olduğuna dair somut delil bulunamaması, bahsi geçen evlerin üçüncü şahıslara ait olduğu ve Adana'da eğitimleri devam eden öğrenciler tarafından kullanıldığı kararına varılarak evlerin 7 ayın ardından açılmasına, verilen para cezalarının iptaline hükmedilmişti.

Evlerin açılmasından yaklaşık bir sene sonra aynı gerekçe ile bu evlere tekrar giden memurlar, yeniden mühürleme kararı aldıklarını söyleyerek öğrencilerden evlerini boşaltmalarını istedi.

Öğrencilerin bir önceki maddi ve manevi mağduriyetleri telafi edilmeden, ayrıca evlerin mesken olduğuna dair raporlar olduğu halde aynı bahanelerle tekrardan kapatılmalarına karar verilmesi tepkilere neden oldu.

Eş Zamanlı Olması Dikkat Çekti

Müdürlüğün vermiş olduğu kapatma ihbarnamelerin, Furkan gönüllülerinin 'cuma namazı ve camilerin kapatılması' konularına verdikleri tepkilerden sonra gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.


Evlerinden atılacak olan öğrenciler ise ellerindeki mahkeme kararı ile haklarını arıyor;



Semra Kuytul Hocahanım ise skandal karara sosyal medya hesabından şu şekilde tepki gösterdi;


Evlerin mesken olduğu ve para cezalarının iptaline dair daha önce verilen mahkeme kararları;




0 Yorum

Yorum Yaz