Ortadan kaybolan Seul Belediye Başkanı'nın cansız bedenine ulaşıldı

Güney Kore'de kızının kayıp ihbarı üzerine polisin aradığı Seul Belediye Başkanı'nın cansız bedenine ulaşıldı. Cinsel tacizle suçlanmasının ardından vasiyet benzeri bir mesaj bırakarak ortadan kaybolduğundan, Park Won-soon'un intihar ettiği üzerinde duruluyor.

Ortadan kaybolan Seul Belediye Başkanı'nın cansız bedenine ulaşıldı
09 Tem 2020 20:51:01

Güney Kore polisi, başkent Seul'ün Belediye Başkanı Park Won-soon'uncansız bedenine telefon sinyalinin en son alındığı yer olan şehrin kuzeyindeki Bugaksan Dağı bölgesinde ulaştı.

Cinsel taciz suçlamasının ardından

Belediye başkanlığı sekreterliğinde çalışan bir kadının dün gece Park hakkında cinsel tacizden suç duyurusunda bulunmasının ardından, belediye başkanının ortadan kaybolduğu belirtildi. 

Bu durum, Park için 'kayıp' ihbarında bulunan kızının polise 'babasının 4-5 saat önce vasiyet benzeri bir mesaj bırakarak evden ayrıldığını ve telefonunun kapalı olduğunu' söylemesiyle su yüzüne çıktı.

Bu sabahki toplantılarını iptal eden ve en son sırt çantasıyla resmi konutundan çıkarken görülen Park için yüzlerce polis köpekler, insansız hava araçları ve helikopter eşliğinde arama yürüttü.

Güney Kore'nin en etkili siyasetçilerindendi

10 milyon nüfuslu Seul'ün 2011'den beri Belediye Başkanı olan Park, Güney Kore'nin en etkili siyasetçilerinden biriydi ve koronavirüs krizini yönetmekte üst düzey rol oynadı.

Etiketler:   güney kore


0 Yorum

Yorum Yaz