Özbek Yetkililerden Sakal Düşmanlığı

Özbekistan'ın Andijan bölgesinde güvenlik güçleri, bölge bölge gezip sakal bırakan gençleri sakallarını kesmeleri için ikna etmeye çalışıyor.

Özbek Yetkililerden Sakal Düşmanlığı
09 Eki 2019 16:18:17

Özbekistan’ın Shahrikhon bölgesinde (Andijan), İçişleri Departmanı müfettişi sakal tıraşı ile ilgili genç erkeklerle yaptığı konuşmada, “Biz Türk değiliz, İranlı değiliz, Özbek'iz. Atalarımızın geleneklerini yapalım. Allah kalbimizde ve ellerimizde olsun. Babamızın bırakmadığı sakalı bırakan bir çocuğa ya da toruna gülmeyelim. " ifadelerini kullandı.


Shakhrikhan bölgesinde türban takan kadınların ve kızların, aileleri ile de mahallelerde oluşturulan komitelerde çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.


Fergana bölgesi valisi Shukhrat Ganiev, 29 Eylül tarihli toplantıda, görev gücünün sakal bırakanlar ve başörtüsü takanlarla ilgili katı önlemler almak zorunda kaldığını söyledi.


 Özbek güvenlik görevlileri, geçen ağustos ayında Taşkent’te bir pazarda, sakalı olan düzinelerce adamı gözaltına almış, polis karakoluna götürülen kişiler sakalları kesildikten sonra serbest bırakılmıştı.

Etiketler:   özbekistan


0 Yorum

Yorum Yaz