Pankart Açıp Fotoğraf çeken Furkan Gönüllülerinin Mahkemeleri bugün Görülecek!

Alparslan Hoca'nın tutukluluk sürecinde kendisine destek amaçlı hazırlanan pankart ile fotoğraf çektirdikleri için mahkemelik olan 18 Furkan Gönüllüsü bugün yeniden hakim karşısına çıkacak.

Pankart Açıp Fotoğraf çeken Furkan Gönüllülerinin Mahkemeleri bugün Görülecek!
05 Kas 2020 10:40:34

Adana 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşecek davada pankartla fotoğraf çekmeleri sebebiyle 18 Furkan Gönüllüsünün yargılanmalarına devam edilecek.

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluğu sürecinde 31 Temmuz 2019 tarihinde Adana Atatürk Parkı'nda çay içip "Talimatla değil, vefa ile geldik. Alparslan Hoca onurumuzdur" yazılı pankartla fotoğraf çekindikleri gerekçesiyle 1'i erkek, 18 Furkan Gönüllüsü hakkında soruşturma başlatıldı. 

Sadece fotoğraf çeken gönüllülerin, 2911 sayılı kanuna muhalefet iddiasıyla açılan mahkemenin 2. duruşması Adana Bölge Adliyesinde 20 Temmuz 2020'de görülmüş ve tüm sanıkların ifadeleri alınmıştı.

Bugün 3. duruşması görülecek olan davada savcının mütalaasını verip kararın açıklanması bekleniyor.

Pankart ile fotoğraf çektikleri için mahkemelik olan gönüller ise duruma tepkili. Anayasal haklarını kullandıklarını, fotoğraf çekmenin suç olmadığını belirten gönüller, mahkemenin beraatle sonlanmasını bekliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz