Pentagon: İçinde YPG'nin de bulunduğu DSG ile işbirliğini sürdüreceğiz

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye ile ilgili yapılan açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile işbirliğini sürdüreceğiz" denildi. Açıklamada ayrıca 'DSG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu belirttik' satırları yer aldı.

Pentagon: İçinde YPG'nin de bulunduğu DSG ile işbirliğini sürdüreceğiz
28 Kas 2017 08:45:43

ABD yönetimi, Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı olarak gördüğü YPG'ye yaptığı doğrudan silah yardımını Rakka geri alındığı için sona erdirmeyi değerlendirdiğini ancak örgütle işbirliğine devam edeceğini açıkladı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, IŞİD'e karşı Rakka operasyonu için işbirliği yapılan DSG'ye desteğin süreceği belirtildi. Reuters'ın haberine göre Pentagon açıklamasında, ayrıca Pentagon'un DSG'ye verilen askeri destekle ilgili bazı değişiklikleri de gözden geçirdiği ifade edildi.

Örgüte verilen desteğin "değerlendirildiğini" kaydeden Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Eric Pahon, "Türkiye'ye her zaman, Kürt unsurları dahil DSG'ye sınırlı, göreve özel ve askeri hedefleri yerine getirmek üzere silah verdiğimiz konusunda açık olduk. Bu politikamızla tutarlı olacak şekilde de IŞİD'i yenmek ve geri dönmesini engellemek üzere yapılan istikrar çabaları için Kürt ortaklarımıza verdiğimiz askeri desteğe yönelik yapılması gereken ayarlamaları yeniden değerlendiriyoruz" dedi.

Pahon, DSG ile işbirliğine devam edeceklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen konuşmada, Trump'ın "Bir daha YPG'ye silah vermeyeceğiz" sözünü verdiğini söylemişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Birleşik Ortak Görev Gücü-Öz Kararlılık Harekâtı Irak ve Suriye Komutanlığı Sözcüsü ise, "IŞİD'le savaşma ve onu mağlup etme hedefine bağlı kaldıkları sürece DSG 'yi oluşturan güçlere destek vermeyi sürdüreceğiz" demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz