Perinçek'ten Tepki Çeken Cemaat Yorumu!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, cemaat ve tarikatlerin bitirilmesine yönelik gelinen noktayla ilgili konuştu.

Perinçek'ten Tepki Çeken Cemaat Yorumu!
30 Eyl 2019 19:22:32

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Perinçek sarf ettiği: " _Cemaatlerin varlığının din özgürlüğü olduğunu düşünmüyorum, insanlar bir şeyhe, tarikata bağlıysa özgür düşünmüyor demektir, insanların bu bağlardan kurtulması lazım_ " cümleleriyle Müslümanların tepkisi çekti.

Kendisi de cemiyet başkanı olan Perinçek, cemaat ve tarikatlerin insanların özgür düşünmesi önünde engel olduğunu ifade ederek "Reisleri kime istiyorsa ona oy veriyorlar" ifadeleriyle hayret ettirici söylemlerde bulundu.

PERİNÇEK ALGI PEŞİNDE

Türkiye'nin cemaat ve tarikatleri bitirmeye yönelik bir yola girdiğini belirten Perinçek, FETÖ sonrası diğer cemiyetlere yönelik eylemleri "Temizleme Operasyonu" olarak değerlendirirken Furkan Vakfını da bitirilen cemaatler kapsamına girdirdi. Perinçek'in sarf ettiği sözler Türkiye gündemine olan bilgisini ortaya koydu.

Üzerlerine atılı suçlamalardan beraat eden Fukan Vakfı gönüllüleri, toplumsal ve sosyal alanlarda faaliyetlerini sürdürürken ülkemizdeki adaletsiz muamelelere karşı duruşuyla tanınmaya devam ediyor.

TÜRKİYEYİ KİM YÖNETİYOR?

Vatan Partisi Başkanı'nın bu ifadeleri ve 15 Temmuz sonrası cemaatleri sindirmeye yönelik yaşananlar;

Perinçek'in 2013 yılında sarf ettiği sözleri akıllara getirdi.

Perinçek, cezaevi çıkışında "Ergenokondan çıktığımız yerdeyiz, kınından çıkmış kılıç gibiyiz, cemaat ve tarikatlerin kökünü kazıyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Aynı Perinçek, ülke yönetimine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunarak "2014’ten bu yana Tayyip Erdoğan Türkiye’yi yönetmiyor. Türkiye Tayyip Erdoğan’ı yönetiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Perinçek'in bu söylemlerine AKP cephesinden herhangi bir açıklama gelmemesi ve Türkiye'nin şuan Perinçek'in 6 yıl önceki çizgisine ulaşması "Bu ülke kimsenin tekelinde değil. Mecliste vekili dahi olmayan parti liderleri, ülke yönetimine dair bu denli otoriter konuşma cüretini nereden alıyor" yorumlarına sebep oldu.




0 Yorum

Yorum Yaz