Referandum tarihi açıklanıyor!

Başbakan Yıldırım, "Referandum tarihini YSK bu hafta açıklayacak" dedi.

Referandum tarihi açıklanıyor!
25 Oca 2017 11:15:09

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

Türkiye’nin bir yere gittiği yok. Türkiye emin adımlarla muasır medeniyetler seviyesine ilerliyor. Telaşları kendi gelecekleri, kendi ikballeri. Sizin ikbaliniz için Türkiye’nin önünü tıkamaya hiç kimsenin hakkı yok. 1923’te rejim tartışması sona erdi, nokta.

ABD’de 228 senede 45 başkan değiştirmiş. Biz 93 senede 65 hükümet kurmuşuz.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

Diyorlar ‘Yeni sistemde güvenoyu yok.’ Güvenoyunu millet veriyor zaten. ‘Meclis’in etkinliği azlıyor.’ Hadi oradan, neresi azalıyor? Genel görüşme var, yazılı soru önergesi var, Meclis araştırması var, kanun yapma, cumhurbaşkanını yargılama var. Bakanları sıraya, hesaba çekmeye hakkı var.

Cumhurbaşkanı görevi esnasında kendisine atılan ve isnat edilen her suçtan yargılanabilecek. Yüzde 66 çoğunlukta. Mevcut anayasadan daha az bir nisapla yani 3’te 2 ile yargılanabilecek orada 4’te 3’te yargılanabiliyordu. Yüce Divan’a gönderilmesi biraz daha kolaylaştırılıyor.

Anayasayla ilgili referandum sürecinde çok şey konuşulacak. Herkes kendi ezberi neyse onu anlatacak. Hayır’cılar istemezükçüler bir tarafta konuşlanacak. Biz de anlatağız.

Biz de AK Parti olarak kendi kampanyamızı yapacağız. MHP ile ortak kampanya diye bir şey yok. Ama bu değişiklik konusunda amaç birliği var.

REFERANDUM TARİHİ

Anayasa değişikliği Nisan ayının ilk yarısından 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacak.Bu hafta içinde kesin bir tarih belirlenmiş olur.



0 Yorum

Yorum Yaz