Rusya ve Ukrayna İstanbul'da bir araya geliyor

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri Belarus'ta yaptığı görüşmelerin ardından ilk kez bugün İstanbul'da bir araya gelecek.

Rusya ve Ukrayna İstanbul'da bir araya geliyor
28 Mar 2022 10:23:58

Rusya ve Ukrayna heyetleri bugün İstanbul'a geliyor. Rus heyeti saat 16.00'da İstanbul'da olacak. Heyette Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin'in de yer alacağı öğrenildi. Görüşmenin nerede yapılacağına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Duvar'ın aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısı İstanbul'da yapılacak. Müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişim ve çabalarımız devam edecek" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün yapılan telefon görüşmesinde müzakerelerin İstanbul'da yapılması konusunda uzlaşmaya varıldığı açıklandı.

Taraflar, Belarus sınırında üç kez bir araya geldikten sonra görüşmelere video konferans ile devam etmişti. Ukraynalı müzakereci David Arakhamia, dün yaptığı açıklamada "Rus ve Ukraynalı heyetler 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye'de görüşecek" demişti. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlamasının ardından iki ülkenin dışişleri bakanları 10 Mart'ta Antalya’daki Diplomasi Forumu'nda bir araya gelmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz