Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 2 kişi yaşamını yitirdi, 73 kişi yaralı

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın sesi şehrin birçok yerinden duyuldu

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 2 kişi yaşamını yitirdi, 73 kişi yaralı
03 Tem 2020 11:45:08

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hâlâ sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis” ifadelerini kullandı.

SAKARYA VALİSİ: İÇERİDE YAKLAŞIK 150-200 İNSAN VAR

Sakarya Valisi Kaldırım, " Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var" açıklaması yaptı.

HASTANELER ALARMA GEÇİRİLDİ

Sakarya’da Devlet Hastanesi kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, çevre ilçe hastanelerinin de alarma geçirildiği, tedbir olarak yoğun bakım servislerinin de hazırlatıldığı ifade edildi.

Kızılay'dan patlamayla ilgili kimyasal gaz uyarısı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından kimyasal gaz uyarısında bulundu.

Kınık, "Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip, kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz” dedi.

Sakarya Valisi: 56 yaralımız hastanelere sevk edildi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaralı sayısının 56'ya yükseldiğini açıkladı.

Kaldırım, "Hendek ilçemizde bir fabrikada meydana gelen patlama ile ilgili bütün ekiplerimizin arama, kurtarma ve olaya müdahale çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar intikal eden herhangi bir can kaybı yoktur. 56 yaralımız hastanelere sevk edilmiştir" dedi.

Koca: 2 can kaybımız, 73 yaralımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralı sayısı 74, vefat 2

Patlamayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede her türlü tedbirin alındığını belirtti.

​Erdoğan, "189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2. Temennimiz yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olanlarla ilgili olumsuz haberler almamak" ifadelerini kullandı.

'Patlama kontrol altına alındı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamanın kontrol altına alındığını söyleyerek, "Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz