• Anasayfa
  • ASAYİŞ Haberleri
  • Sel ve heyelan felaketi yaşanan Rize'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi; kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Sel ve heyelan felaketi yaşanan Rize'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi; kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Rize'de dereler taştı, evleri su bastı, yollar kapandı

Sel ve heyelan felaketi yaşanan Rize'de hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi; kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
15 Tem 2021 16:12:35

Rize'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışla beraber, 7 saatte metrekareye 220 kilogram yağışın düştü. Şehrin 6 ilçesinde dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, heyelanlar meydana geldi. Rize’nin Muradiye Beldesi’nde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Nuri Cemal Mert (67) ve Batuhan Delihasan’ın (45) cansız bedenlerine ulaşıldı. Sel afetinde ölenlerin sayısı 7’e çıktı, kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Rize’nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Ayşe Karali’nin (28) de cansız bedenine ulaşıldı. Hacere Mert, Adem Yanık ile Aynur ve Mustafa Karali'den sonra Ayşe Karali ile ölenlerin sayısı 5’e çıktı.  

Rize’de sel ve heyelanların hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Rize-Güneysu karayolu göçük nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım yan yoldan kontrollü veriliyor. Güneysu ilçesinde ise yan derenin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı. İlçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller gömüldüğü moloz yığınlarında kayboldu. Sabah saatlerinde ekipler ilçede moloz yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Vatandaşlarda çamurla dolan iş yerlerini temizlemeye çalıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketine ilişkin konuştu. 82 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten Soylu, yaralılar hakkındaki son durumu aktardı. Soylu, "Toplam 8 vatandaşımızla ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarında 5’ini kaybettik. Diğer 3’üyle ilgili de çalışmalar devam ediyor. Toplam hastanelere müracaat sayısı 5’ti, bunlardan 4’ü taburcu oldu. 1’inin de tedavisi devam ediyor fakat durumu ağır değil” dedi. 

Bakan Kurum da iki gün içinde hasar tespit çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Bakan Kurum, "Bir taraftan heyelan ve taşkın riski altında olan binaların tespit çalışmasının yapılmasına müteakip olarak daha önce Giresun Dereli’de olduğu gibi burada da konutlarımızın inşasını TOKİ vasıtasıyla hızlı bir biçimde yapacağız. Taşkın riski altındaki binaların taşınmalarını hızlı bir biçimde yapacağız. Tek katlı ve zemin artı 2 ve 3’ü geçmeyecek şekilde ve taşkın riski olmayan yerlere yapacağız" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz