Semra Kuytul Dün Adliyeye Dilekçe Verdi

Semra Kuytul Hocahanım dün Adana adliyesine giderek 57 gündür tutuklu yargılanan eşi Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin tutuksuz yargılanma talebi için dilekçe verdi.

Semra Kuytul Dün Adliyeye Dilekçe Verdi
07 Nis 2018 01:08:56

Hocahanım eşinin tutukluluğunun 56. gününde Adana adliyesi önünde açıklama yaptı. Hocahanım avukatların daha önce verdiği iki dilekçeye ek olarak Hocaefedinin tutuksuz yargılanması için bir dilekçe verdiğini ifade etti.

Semra Kuytul Hocahanım dün Adana adliyesi önünden yaptığı açıklamada daha önce avukatların Hocaefendinin tutuksuz yargılanması için iki defa tutuklu yargılanma sürecinin hukuksuz olduğunu delillerle anlatan ve detaylı ifade edilmiş dilekçeler verdiğini ancak ikisinin de hiçbir haklı gerekçe olmadan reddedildiğini söyledi. Hocahanım bu durumun, dilekçelerin hakkıyla incelenmeden karar verildiği kanaatini oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca eşi olarak kendisinin de bir dilekçe verdiğini dile getirdi.


Hocahanımın Adana adliyesi önünden yaptığı açıklaması şu şekilde;

Bugün Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılanmasının 56. günündeyiz. Bu vakte kadar bu süreçte avukatımız iki defa tutuksuz yargılanması için itiraz dilekçesi verdi. Dilekçeler hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden, haklı hiçbir gerekçesi olmadan reddedildi. Aslında verilen dilekçeler çok detaylı bir dilekçeydi ve içerisinde bu tutuklu yargılanma sürecinin hukuka aykırı olduğuna dair çok fazla delil ve ispat vardı. Bu durumda dilekçelerin hakkıyla incelenmeden direk karar vermek veya imzalanmak suretiyle tutukluğunun devam ettiği kanaatimiz var. Bende bugün eşi olarak bir kez daha tutukluluk sürecinin son bulması ve tutuksuz yargılanmaya geçilmesi için bir dilekçe verdim. Avukatımızın dilekçesine ek olarak detaylı bir bilgi verilmesi için bir kez daha incelenmesini istiyoruz ve inşallah çıkan neticeyi buradan paylaşacağız. Hep beraber sonucu bekleyeceğiz.

Etiketler:   adliye dilekçe


0 Yorum

Yorum Yaz