Şener: Alparslan Kuytul 'u 4 örgütle iltisaklandırıp içeri atmadınız mı?

CHP'li Şener bütçe görüşmesinde, gelir dağılımı, cezaevlerinin doluluk oranları ve mağdurlar üzerine konuşma yaptığı esnada Alparslan Hoca üzerinden misal göstererek iktidarın gerçekleştirdiği bir hukuksuzluk üzerine konuşanın terörle iltisaklandırılarak cezaevine atıldığını dile getirdi.

Şener: Alparslan Kuytul 'u 4 örgütle iltisaklandırıp içeri atmadınız mı?
19 Ara 2020 13:16:06

"Ülkenin dini bütün insanları iktidara hizmet etmediği sürece sakıncalı!"

CHP'li Milletvekili Abdüllatif Şener, mecliste yapılan bütçe görüşmeleri esanasında ülkedeki gelir dağılımı ve cezaevelerindeki mağdurlar üzerine CHP Grubu adına söz aldı. "Geleceğe umutla bakamaz hale getirdiniz" diyerek enflasyonu eleştiren Şener, AKP iktidarı döneminde, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan daha fazla hapishane yapıldığını bildirerek yalnızca iktidara muhalif olduğu için binlerce insan hakkında işlem yapıldığını, binlercesinin tutuklandığını dile getirdi. 

Şener'in konuşması esnasında AKP'li sıralardan itirazlar yükseldi. AKP'li Milletvekili İbrahim Aydemir'in örnek istemesi üzerine Şener:

"Af yasasıyla 45 bin kişi çıkmış, şu anda 265 bin kişi içerde. Böyle bir mantık olmaz. İşiniz gücünüz sizi eleştiren, yanlışlarınızı ortaya dökmeye çalışan, gizlediğiniz sakladığınız devletin resmi rakamlarını, yandaş müteahhitlere verdiğiniz devletin milyarlık işlerini araştırmaya kurcalamaya çalışan biri olduğu zaman hemen tutuyorsunuz terör iltisaktan doğru mahkemeye...” ifadeleri üzerine, AKPli Vekiller: "Bir tane örnek verin bakalım, bir tane örnek! Bir tane örnek yok!" dedi. 

Şener sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Alparslan Kuytul’u siz hem El Kaide, IŞİD örgütüyle hem PKK’yla hem FETÖ’yle bağlantılı olarak içeri atmadınız mı? Bu 4 örgütün birbirine benzer tarafı var mı? Hiç biraraya gelmeyecek 4 örgütten bir adam suçlanır mı? İçeride tuttunuz, tecritte tuttunuz. Onun için sizin açınızdan bu ülkenin dini bütün insanları da size hizmet etmediği müddetçe sakıncalıdır!"



0 Yorum

Yorum Yaz