Şeyh Said'e Yapılan Övgüde Terör Suçu Bulanlar Bu Pankarta Ne Diyecek?

Alparslan Kuytul Hoca'nın Şeyh Said'i öven açıklamalarını terör dosyasına ekleyen savcıya sosyal medyadan pankartlı tepki geldi.

Şeyh Said'e Yapılan Övgüde Terör Suçu Bulanlar Bu Pankarta Ne Diyecek?
26 Tem 2019 13:21:27

Alparslan Kuytul Hoca hakkında hazırlanan yeni iddianamede, savcının "Şeyh Said" çıkarımı tepki çekmeye devam ediyor.

Alparslan Hocanın yıllar önce Şeyh Said hakkında " isyan değil kıyam" şeklinde kulandığı ifadelerinin, terör dosyasına eklenerek "gelecekteki amacının ne olduğu aşikardır" denilmesi pes dedirtmişti.

Konuyla ilgili gazeteci Adem Özköse de twitter hesabından paylaşım yaparak tepki göstermiş ve iddiamame "niyet okunarak" hazırlanan 28 Şubat iddianamelerine öyle benziyor ki" ifadelerini kullanmıştı.



Hükümetin Şeyh Said Pankartı Vatandaşların Dikkatinden Kaçmadı


Mevcud hükümetin, "başkanlık sistemine geçiş" referandumu sürecinde Diyarbakırda kullandığı Şeyh Saidi övücü" içerikteki pankart sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı.



"Her evet Şeyh Said ve arkadaşlarına bir fatihadır. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 1 Nisan'da Diyarbakırda" yazılı pankartı paylaşan kullanıcılar, iddianameyi hazırlayan savcıya "yeni bir iddianame daha hazırlamayı düşünüyor musunuz" şeklinde tepki gösterdi.

Seçim süreçlerinde "Şeyh Said" isminin kullanılmasına ses çıkarmayanların, Alparslan Hoca hakkında öne sürdüğü iddialar, çifte standartı gözler önüne serdi.

Alparslan Hoca için Şeyh Said'i övmesi gelecekteki niyetini aşikar etmektedir yorumlarına kıyasla "hükümetin de gelecekteki niyeti aşikar mı?" yorumları yapıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz