Şiddet mağduru genç yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı

21 Mayıs Perşembe günü Adana’da yolda yürürken birdenbire polis tarafından darp edilmeye başlanan Furkan gönüllüsü kendisine yapılan haksız müdahaleyi anlattı. “Yatsı ezanı okunmak üzereyken tek başıma merkez camiye doğru E-5 yönündeki kaldırımdan yürüyordum. Ne olduğunu anlayamadan Yunus polisleri beni ittirerek uzaklaştırmak istedi. Ben neden uzaklaştırıldığımı dahi soramadan 3-4 polis beni biraz hırpaladıktan sonra kolumu orantısız bir şekilde kıvırıp yere yatırdı” İşte tüm detayları ile yaşananlar...

Şiddet mağduru genç yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı
24 Mayıs 2020 17:18:55

21 Mayıs günü Adana'da teravih namazı kılmak isteyen 8-10 Furkan gönüllüsünün darp edilerek gözaltına alınmasının ardından olaylar büyümüş ve daha birçok kişi de gözaltına alınarak toplam gözaltı sayısı 47’ye ulaşmıştı.

Tüm yaşananlara rağmen olay yandaş medya tarafından 'kalabalık bir grup zorla camide namaz kılmak istedi' şeklinde yansıtılmış ve darp edilen vatandaşlar provokasyonla suçlanmıştı.

Gözaltına alınan kişilerden olan İsmail Ataş o gece yaşadıklarını sosyal medyada anlattı.

Ne parkta ne de camide olmadığını, kaldırımda yürürken birdenbire polisin kendisini darp etmeye başladığını dile getiren Ataş, yediği dayak sebebi ile röntgenini çeken teknisyenin kendisini görünce trafik kazası geçirdiğini sandığını söyledi.

Kamuoyu ile darp raporunu ve emniyetteki ifadesini paylaşan Ataş, ters kelepçelenip yere yatırıldıktan sonra polisler tarafından şiddet görmeye devam ettiğini, ağza alınmayacak küfürlere maruz kaldığını ancak buna rağmen hiçbir şekilde polise karşı ters bir davranışta bulunmadığını dile getirdi.

Tüm bunlara rağmen Ataş’a yapılan haksız zulümler götürüldüğü emniyette devam etti. Tüm ısrarlarına rağmen namaz kılmasına müsaade edilmedi. Ancak vaktin çıkmasına az bir vakit kala kendi gömleğinin üzerinde yoğun baskılarla namaz kılabilen Ataş sahur da yapamadı.

Kaldırımda yürürken darp edilen ve gözaltına alınan Ataş’a bir şok da serbest bırakılırken eline tutuşturulan 3180 TL’lik para cezası oldu.

Söz konusu darp raporu ve Emniyet’in tuttuğu ifade:

Darp Raporu:

Emniyet İfadesi:

Ropörtajın tamamını izlemek için:




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 24 Mayıs 2020 20:08:33

    BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN ; GEÇMİŞ OLSUN ; ALLAH [ CC ] AYAKLARINI SABİT KILSIN , MUVAHHİD VE MÜCAHİT KARDEŞİM !..


Yorum Yaz