Siyonist işgal rejimi Ramallah'ta bir sağlık merkezine saldırdı

Siyonist işgalcilerin bugün sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde bir sağlık merkezine düzenledikleri saldırıda hamile bir kadın ve bir ilk yardım elemanı yaralandı.

Siyonist işgal rejimi Ramallah'ta bir sağlık merkezine saldırdı
27 Ara 2020 17:33:38

Yerel kaynakların ve tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre siyonist işgalciler, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Ramallah şehrine baskın düzenleyerek Filistin Tıp Merkezi'nin etrafında toplanmaya başladı.

Bu sırada merkezin içine doğru ateş etmeye ve göz yaşartıcı gaz bombaları atmaya başladılar. Bu saldırılar yüzünden hamile bir kadın atılan mermiyle omuzundan, bir sağlık elemanı da yine mermiyle elinden yaralandı. Merkezde bulunan diğer hastalardan ve sağlık görevlilerinden bazıları da atılan gaz bombalarından etkilendi.

Filistin Sağlık Bakanı, işgalcilerin sağlık kurumlarının dokunulmazlığına riayet etmemeleri sebebiyle kınadı.

Sağlık Bakanı Mey El-Kiyle yaptığı basın açıklamasında, işgalcilerin sabah 04.30 sıralarında Filistin Tıp Merkezi civarında toplanmaya başladıklarını ve sonra da ateşli silahlarla ve gaz bombalarıyla merkezin içine doğru saldırı düzenlediklerini vurguladı.

El-Kiyle saldırıdan etkilenenler arasında çocukların da bulunduğuna dikkat çekti. Bu arada merkeze ait bir ambulansın da saldırıda büyük zarar gördüğünü belirtti.

El-Kiyle merkezin Covid 19 hastalarının tedavi gördüğü özel bölümünün de gaz bombalarıyla yapılan saldırıda hedef alındığını belirterek, bu hastaların zaten nefes alma zorluğu yaşadıklarını ve üzerlerine gaz bombaları atılmasının hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye soktuğunu hatırlattı.

El-Kiyle bu saldırının işgalcilerin son iki gün içinde sağlık merkezlerine yönelik ikinci saldırıları olduğunu, evvelki akşam da Gazze'deki Ed-Durre Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlediklerini, o saldırıda da aralarında çocukların da bulunduğu birçok hastanın ve refakatçisinin zarar gördüğünü, hastanenin de maddi yönden büyük hasar aldığını dile getirdi. 



0 Yorum

Yorum Yaz