Siyonist İsrail rejiminden Mescid-i Aksa bekçisine uzaklaştırma zulmü

Mescid-i Aksa bekçilerinden İsam Necip’e 5 ay mescitten uzaklaştırma cezası veren işgalci İsrail rejiminin Kudüslü esir Ahmed Ebu Subeyh’in de tutukluluk süresini uzattığı bildirildi.

Siyonist İsrail rejiminden Mescid-i Aksa bekçisine uzaklaştırma zulmü
12 Haz 2020 15:03:46

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre siyonist İsrail rejimi, Mescid-i Aksa bekçilerinden İsam Necip’e 5 ay mescitten uzaklaştırma cezası verirken, Kudüslü esir Ahmed Ebu Subeyh’in de tutukluluk süresini uzattı.

Siyonist İsrail güçleri, İsam Necip’i, 2019’un Mart ayında Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı’nı cemaat için açtığı esnada acımasızca döverek tutuklamıştı.

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre işgal güçleri, esir Ahmed Ebu Subeyh’in de tutukluluk süresini uzattı.

Siyonist İsrail güçleri, şehid komutan Subeyh Ebu Suheyb’in oğlu olan Ahmed Ebu Subeyh’i, 8 Haziran’da Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer olan Bab el-Sahira yakınında tutuklamış ve soruşturma merkezine götürmüştü.

İşgalci İsrail rejimi özellikle Mescid-i Aksa murabıtları ve aktivistleri olmak üzere Kudüslü vatandaşları Mescid-i Aksa ve Kudüs’ten uzaklaştırma politikasını son günlerde yoğunlaştırdı. Ayrıca Yahudi işgalciler de Mescid-i Aksa baskınlarını arttırdı. 

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Etiketler:   Mescidi Aksa


0 Yorum

Yorum Yaz