Skandal Görüntüler! Camide ibadete darp ve biber gazı!

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan 50'den fazla Furkan Gönüllüsü sabah saatlerinde itikafa girdikleri camiden polisin uyguladığı orantısız müdahale ile gözaltına alındı.

Skandal Görüntüler! Camide ibadete darp ve biber gazı!
03 Mayıs 2021 10:54:47

Ramazan'ın son 10 günü gerçekleştirilen itikaf ibadeti için çeşitli camilerde bir araya gelen Furkan Gönüllüleri, dün akşam saatlerinden itibaren emniyet ekiplerinin orantısız müdahalesiyle karşı karşıya!

Mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara, 'Pandemi' gerekçe gösterilerek sert müdahale uygulayan polis ekiplerinin orantısız muamalesi, dün gece saatlerinden başlayarak bu sabaha kadar devam etti. Gaziantep, Manisa ve farklı şehirlerdeki camilerden darp edilerek çıkarılan 50'den fazla kişi gözaltına alındığı bilgisi aktarıldı.

Yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar; Oteller, tatil yerleri hınca hınç dolu iken Ramazan ayının son 10 gününe özel itikaf ibadetini yerine getirmenin neden suç sayıldığını, camilerden biber gazı sıkılıp darba maruz kalacak kadar nasıl bir suç işlediklerini sorguladı. Ellerinde Kur'an-ı Kerimlerle gözaltı aracına bindirilen Müslümanların görüntüleri birçok kesim tarafından '28 Şubat' benzetmesi yapılarak tepki topladı.



0 Yorum

Yorum Yaz