Sokağa çıkma kısıtlamasından 5 büyükşehir muaf tutuldu

Koronavirüs önlemleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 30 büyükşehirden; Adana, Trabzon, Aydın, Denizli ve Şanlıurfa muaf tutuldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasından 5 büyükşehir muaf tutuldu
12 Mayıs 2020 11:28:39

Çin'in Vuhan kentinde çıkıp bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınında Türkiye’nin mücadelesi iki aydır aralıksız sürüyor. Dün 55 kişinin hayatını kaybetmesiyle 11 Mart’tan bu yana ölü sayısı 3841'e çıktı. 11 Mayıs itibarıyla toplam test sayısı 1 milyon 403 bin 320, toplam vaka sayısı 139 bin 771 oldu. İyileşen hasta sayısı ise 95 bin 780 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısı sonrası Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirleri ve gevşetilen kısıtlamaları açıkladı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında altıncı kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak kısıtlamayla birlikte bazı serbestlikler de getirildi. Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının; şehirler arası seyahat yasağı kalkan Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da uygulanmaması bekleniyordu, ancak kısıtlamanın şimdilik Adana, Trabzon, Aydın, Denizli ve Şanlıurfa'da uygulanmayacağı açıklandı.

YASAK 4 GÜN SÜRECEK

Kovid-19 salgını nedeniyle altıncı kez kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamanın uygulanacağı tarihleri 16-17-18-19 Mayıs olarak açıkladı. 16 Mayıs 00.00’da başlayacak kısıtlama 19 Mayıs saat 00.00’da sona erecek. Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının Adana, Trabzon, Aydın, Denizli ve Şanlıurfa’da uygulanmayacağı açıklandı.

YASAĞIN SON İKİ GÜNÜ MARKETLER AÇIK OLACAK

Market, bakkal ve fırınların yanı sıra kasap, manav ve tatlıcılar, kısıtlamanın son iki günü olan 18-19 Mayıs tarihlerinde saat 10.00-16.00 arasında açık olacak. Vatandaşlar bu dükkanlardan belirtilen saatlerde alışveriş yapabilecek.

GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞININ KALDIRILDIĞI ŞEHİRLER

Şehirler arası seyahat yasağı corona virüs tedbirleri kapsamında ilk kez 3 Nisan günü uygulamaya konmuştu. Yasak 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamayla; seyahat yasağının Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ için sona erdiğini açıkladı. Geçen hafta da Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay ve Malatya için şehirler arası seyahat yasağı kalkmıştı.

SEYAHAT KISITLAMASI 14 ŞEHİRDE SÜRÜYOR

Seyahat yasağının 14 gün daha uzatıldığı şehirler ise şunlar: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.

65 YAŞ ÜSTÜ PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKABİLECEK

65 yaş üstü vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlanmasının ikinci gününe denk gelen 19 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 arasında evlerinden çıkabilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz