Sokağa Çıkma Yasağı 4 Gün mü Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanıyor. Kabine toplantısındaki kritik maddeler arasında 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olup olmaması var. Eğer 4 günlük yasak ilan edilirse İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa gibi illerin de olduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 23 Nisan Perşembe, 24 Nisan Cuma, 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar sokağa çıkmak yasak olacak.

Sokağa Çıkma Yasağı 4 Gün mü Olacak?
20 Nis 2020 11:18:28

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DÖRT GÜN OLACAK MI?

Toplantıda ilk olarak 23-24-25-26 Nisan'ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi tartışılacak. Ancak bir süre önce gündeme gelen bu formüle Ramazan ayı öncesine denk geldiği için marketlerde yığılmaya yol açabileceği gerekçesiyle sıcak bakılmıyor.


SADECE MARKETLER AÇIK, DİĞER İŞ YERLERİ KAPALI OLACAK

İkinci formül ise 23-24 Nisan'da dışarıdaki yoğunluğun artmaması için sadece marketlerin açık kalması ve diğer iş yerlerinin tamamının kapalı olmasına dönük öneri olacak. Yine formüle göre, 25-26 Nisan'da 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta son iki haftadır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam etmesi öngörülüyor.

Kabinede gündeme gelecek üçüncü formül ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tatil olması, 24 Nisan Cuma günü iş yerlerinin normal mesai yapması. Hafta sonu 30 büyükşehiri ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı uygulanması.


SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

Tüm önerilerin artıları ve eksileri detaylarıyla ele alındıktan sonra son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Toplantıda Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de inşa edilen koronavirüs hastanelerindeki son durum da ele alınacak. Erdoğan'ın helikopterle inceleme sırasında Sancaktepe'de yapılan hastanenin çevresinin süratle ağaçlandırılması için talimat verdiği de öğrenildi.


RAMAZAN AYI İÇİN ALINACAK TEDBİRLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iki haftadır 31 şehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının sonuçları hakkında bilgilendirme yapacağı toplantıda gelecek hafta pik seviyeye ulaşması beklenen koronavirüsle mücadelede alınacak yeni tedbirler de detaylarıyla konuşulacak.

Toplantıda yaklaşan Ramazan ayı öncesinde koronavirüse karşı şehirlerde ve ekonomide alınacak yeni tedbirler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardımlar da görüşülecek.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 59 ülkedeki yaklaşık 25 bin Türk'ün Ramazan ayını evlerinde geçirmesi için 27 Nisan'da tamamlanması planlanan uçaklarla Türkiye'ye taşıma operasyonu hakkında son bilgileri paylaşacak.




0 Yorum

Yorum Yaz