"Sosyal medya hukuk atmosferini zehirliyor"

Yargıtay Başkanı Akarca, yargı süreçlerindeki adaletsizliğe karşı sosyal medyada mücadele eden yurttaşları hedef aldı.

"Sosyal medya hukuk atmosferini zehirliyor"
25 Mar 2022 14:33:55

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yargı süreçlerindeki adaletsizliğe karşı sosyal medyada mücadele eden yurttaşları hedef aldı. Akarca, “sosyal medya mahkemelerinin hukuk atmosferini zehirlediğini” iddia ederek yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Adana’da düzenlenen bir forumda konuşan Akarca, son yıllarda gerçekleştirilen reform çalışmalarıyla yargıya güvenin her geçen gün daha da arttığını öne sürdü.

Akarca, şunları söyledi:

"Kullanıcıların yargısal süreçler hakkında sosyal medyada yorumlar yapmasına ilişkin uygulamalara sıklıkla rastlamaktayız. Buna 'sosyal medya mahkemeleri' deniliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Televizyonlarda, basında, sosyal medyada, siyasi alanda, her alanda, toplumun her kesiminde sanki bütün iş, güç bırakılmış ve yargıya gereksiz şekilde sataşmalarda bulunuluyor.”

Kamuoyunun demokratik hak arayışlarına saygı duyduğunu savunan Akarca, “Ancak hukuk atmosferini zehirleyen bu yaygın ve güncel problem ciddiye alınmalı ve yapılacak yasal düzenlemelerle çözüme kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

Akarca, iki ay önce de “Kadın cinayeti konusunda Türkiye, Avrupa ortalamasının yarısının altında ama sanki sadece Türkiye’de kadın cinayetleri işleniyormuş gibi bir algı yaratılıyor” demişti. Yargıtay Başkanı’nın bu sözleri tepki çekmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz